Mainos

Ihmissalakuljettajien tuomiot alenivat

Kouvolan hovioikeus on lyhentänyt tamilien salakuljetuksesta tuomittujen kreikkalaismiesten tuomioita kolmella kuukaudella. Miehet tuomittiin ehdottomiin vankeusrangaistuksiin Haminan käräjäoikeudessa.

Toinen miehistä tuomittiin käräjäoikeudessa vuodeksi ja yhdeksi kuukaudeksi ja toinen 11 kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen. Tuomion perusteena oli laittoman maahantulon järjestäminen. Hovioikeuden mukaan käräjäoikeuden tuomitsemat rangaistukset olivat liian ankarat. Teon suunnitelmallisuuden takia ja yleisen lainkuuliaisuuden ylläpitämiseksi hovioikeus kuitenkin arvioi oikeaksi tuomita miehet ehdottomiin vankeusrangaistuksiin.

Haminan käräjäoikeus totesi rangaistusta mitatessaan, että tuomitut ovat ensimmäisiä Suomessa, jotka ovat tuomiolla ulkomaalaislain perusteella näin raskauttavasta rikoksesta. Siten mielenkiinto tuomiota kohtaan oli poikkeuksellisen suuri. Sen takia yleinen lainkuuliaisuus vaati käräjäoikeuden mielestä mahdollisimman ankaria rangaistuksia. Vankeusrangaistuksiin tuomitut jäivät kiinni kahden toverinsa kanssa, kun he yrittivät elokuussa salakuljettaa Vaalimaan kautta luvattomasti Suomeen 21 srilankalaista pakolaista. Salakuljetettavat oli piilotettu bussin penkkirivin alle rakennettuun ahtaaseen kätköön. Kiinni jäänneistä kaksi selvisi ehdollisin vankeustuomioin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.