Mainos

Ihmisketju vetosi Kokemäenjoen puolesta

Kymmenien ihmisten joukko kerääntyi tänään Porissa Kirjurinluodon uimarannalle ilmaisemaan huolensa Kokemäenjoen puolesta. Puolen päivän aikaan väkijoukko levittäytyi rannalle ihmisketjuksi ja piti lyhyen hiljaisen hetken.

- Me haluamme kertoa, että satakuntalaiset välittävät ympäristöstään ja ihmiset huolehtisivat siitä, ettei tämmöisiä ympäristösaastumisia enää tapahtuisi. Haluamme puhua hyvän ympäristölainsäädännön puolesta ja ympäristöstä välittämisen puolesta, kertoo tilaisuuden koollekutsuja, Porin kaupunki- ja maisemakulttuuriseuran puheenjohtaja Aleksi Norman.

- Mä oon itse aina tykänny Kokemänejoesta. Se on ollut mulle tosi tärkee aina. Tämä oli juuri saatu kuntoon 80-luvun jälkeen. Jos tää nyt menee huonoon kuntoon, niin harmittaa ihan suunnattomasti, kommentoi mielenilmaukseen osallistunut Anssi Niemipelto.

Niemipelto on huolissaan myös Affe-koirastaan, joka joi jokivettä ennen kuin päästöstä varoitettiin. Niemipelto uskaltaisi kuitenkin itse vielä uida joessa.

- Kyllä mä uimaan uskallan, mutta kyllä kävisin suihkussa sen jälkeen ja katsoisin, etten ainakaan hörppis sitä vettä. 

Asukkaat moittivat tiedottamista

Elina Fagerin perustama Facebook-sivusto "Mun Kokemäenjoki on tärkeä" on kerännyt jo 3 000 jäsentä. Jokivarren asukkaat moittivat huonoa tiedottamista.

- Me olemme tosi huolissamme, peloissamme. Me ollaan ristiriitaisen tiedon välimaastossa. Me ei oikein tiedetä, pitäisikö uskaltaa olla kontaktissa tähän veteen ja siellä oleviin eliöstöihin vai ei, kyselee Elina Fager.

Fager toivoo, että joen hyväksi tehdään kaikki mahdollinen.

- Toivon, että kaikki mahdollinen tehdään ja meille myös tiedotetaan siitä.

Jaana Koivuviidalla on mökki Kokemäenjoen varressa.

- Kyllä se huolestuttaa siihen nähden, ettei loppujen lopuksi edes tiedä, mitä tässä on tapahtunut. Onko siitä vaaraa meille vai mikä on tilanne, ihmettelee Koivuviita. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.