Mainos

"Ihmiset olivat pudota raiteille"

Junaliikenne pääkaupunkiseudulla on jälleen ruuhkautunut. Varsinkin Pasilan asemalla aamun työmatkalaisilta vaadittiin hyviä hermoja ja kykyä vetää vatsaa sisään.

Jokelasta H-junaan noussut Anna Strandén kuvailee Pasilan aseman tilannetta kaoottiseksi.

- Koko matkalla oli vähän takkuilua.Esimerkiksi Keravan asemalla kuulutukset kehottivat ihmisiä tiivistämään, että junaan mahtuisi laiturilta lisää ihmisiä. Juna oli tupaten täynnä. Ihmiset oli tosi käärmeissään, Strandén kertoo.

Huolimatta ruuhkasta, junissa oli Strandénin mukaan hyvä henki.

- Yleisesti tunnelma oli se, että tämä on ihan naurettavaa. Kuinka VR:llä voi mennä kaikki näin pieleen.

Pasilan asemalla junan tyhjentäminen kesti melkein kymmenen minuuttia. Sen jälkeen laituri oli Strandénin mukaan tupaten täynnä. Rullaportaisiin ei päässyt enää millään.

- Rantaradan laituri oli täynnä ihmisiä, koska siitä lähti juna molempiin suuntiin. Matkustajat ryntäilivät tilanahtauden vuoksi väärään suuntaan meneviin juniin ja taas takaisin. Tuntui, että jos vähänkään olisi ryhtynyt ryysäämään ja tönimään, ihmisiä olisi pudonnut raiteille ja junan alle.

Tiedotus hoitui

Silminnäkijän mukaan VR:n puolesta väkeä oli laitureilla kiitettävästi.

- Joka laiturilla juoksi VR:n ihmisiä kertomassa ohjeita. Siellä oli ihmisiä, jotka näyttivät lipuntarkastajilta, konduktööreiltä ja jopa kuljettajilta. Kuulutuksia oli, että seuratkaa ohjeita. He olivat selvästi panostaneet tiedotukseen, Strandén kertoo.

Katso Pekko Ylösen juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.