Ihmiset jakoivat oudoimmat tietämänsä eläinfaktat – olisitko uskonut näitä?

1:19
Tiesitkö näitä asioita väreistä?

Joskus totuus on tarua ihmeellisempää.

Mikä on umpimähkäisin fakta, jonka tiedät? Kysymys on herättänyt Twitterissä runsasta keskustelua sen jälkeen, kun sen esitti yhdysvaltalainen aktivisti ja kirjoittaja Brittany Packnett Cunningham.

Keskustelussa on tullut esille mitä ihmeellisimpiä faktoja – erityisesti eläinmaailmasta. Tiesitkö näitä?

Koaloilla on useampi vagina

– Naaraskoaloilla on kaksi vaginaa. Minä… en tiedä, miksi tiedän tämän, twiittaa Danielle Robinson.

Suloisella pussikarhulla on tosiaan kaksi – tai laskutavasta riippuen jopa kolme – vaginaa. Sivuilla olevat kantavat siittiöitä kahteen kohtuun, kun taas keskimmäisestä syntyy poikanen, kertoo National Geographic. Sama anatomia pätee muihin pussieläimiin, kuten kuutiokakastaan kuuluisiin vompatteihin sekä pussiahmoihin.

Urospuolisilla pussieläimillä puolestaan on usein kaksijakoinen penis, joka sopii naaraan lisääntymiselimiin.

T-Rexin aikakausi on yllättävän lähellä ihmistä

– Elämme lähempänä aikakautta, jolloin T-Rex eli kuin T-Rex eli aikakautta, jolloin Stegosaurus eli, Twitter-käyttäjä Josh valistaa.

Ensimmäiset dinosaurukset kehittyivät noin 230 miljoonaa vuotta sitten ja viimeiset menehtyivät noin 65 miljoonaa vuotta sitten. Tyrannosaurus rex – tutummin T-Rex – eli hirmuliskojen valtakauden lopulla 68–65 miljoonaa vuotta sitten, kun taas valtava kasvissyöjä Stegosaurus tömisti tannerta 154–144 miljoonaa vuotta sitten.

Koska nykyihminen kehittyi noin 300 000 vuotta sitten, voidaan laskea, että Tyrannosauruksen aika on merkittävästi lähempänä ihmisten kuin Stegosaurusten aikaa.

Koira ulostaa magneettikentän mukaisesti

– Koirat ulostavat yhdenmukaisesti maan magneettikentän kanssa, Twitter-käyttäjä eunoia pamauttaa.

Vaikka väite voi kuulostaa tuulesta temmatulta, on sen takana tieteellistä näyttöä. Muun muassa brittilehti The Guardian uutisoi vuonna 2014 tutkimuksesta, jossa tieteilijät havaitsivat koirien ulostavan maapallon magneettikentän mukaisesti. Koirat jättävät jätöksensä mieluiten asennossa, jossa vartalo on linjassa pohjoinen-etelä-akselin kanssa.

Koirat eivät ole ainoa eläinlaji, jolla on magneettiaisti: kemiallinen kompassi, joka auttaa suunnistamaan Maan magneettikentän avulla. Esimerkiksi muuttolinnut ja merieläimet suunnistavat magneettiaistinsa avulla. Tutkimuksissa on saatu myös viitteitä, että isoilla nisäkkäillä, kuten lehmillä ja peuroilla olisi magneettiaisti.

Laiskiainen ei piereskele

– Laiskiaiset eivät piereskele, twiittaa Dani Rabaiotti.

Rabaiotti on brittiläinen tutkija, joka on kirjoittanut kirjan eläinten piereskelystä. Laiskiainen syö pääasiassa huonosti sulavia lehtiä, ja eläimen ruoansulatusprosessi voikin kestää jopa kuukauden. 

Laiskiainen ei piereskele, toisin kuin esimerkiksi käärmeet tai hammaskillit. Jälkimmäiset voivat jopa kuolla, jos ne eivät päästele ilmoja, Rabaiotti kertoi The Vergelle vuonna 2018.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja