Ihmeotukset-elokuvan näyttelijävalinnasta nousi kohu – Harry Potter -kirjailija vastaa kritiikkiin

Fanit närkästyivät korealaisen näyttelijän valinnasta Naginin rooliin.

VIDEO: Katso Ihmeotukset-sarjan toisen elokuvan traileri

Marraskuussa ensi-iltaan tulevan Ihmeotukset: Grindelwaldin rikokset -elokuvan ympärillä kuohuu. Aiemmin tällä viikolla paljastui, että Voldemortin lemmikkikäärme Nagini on todellisuudessa käärmeeksi muuttuva noita. Uudessa elokuvassa Nagini-noitaa näyttelee eteläkorealainen Claudia Kim.

Näyttelijävalinta on herättänyt faneissa ihmetystä ja närkästystä. Monen Twitter-käyttäjän mielestä Kimin valinta rooliin on ongelmallista, sillä se vahvistaa aasialaisiin naisiin liittyviä stereotypioita.

– Eli siis Naginia näyttelee aasialainen nainen ja hänestä tulee Voldemortin ”lemmikki”? Tämä on tosi paha juttu, yksi fani tviittaa.

Kirjailija J.K. Rowling on vastannut kritiikkiin kertomalla hahmon taustoista. Nagini on saanut nimensä indonesialaiseen mytologiaan kuuluvalta, käärmeen kaltaiselta naga-taruhahmolta.

– Toisinaan heidät kuvataan siivekkäinä, toisinaan puoliksi ihmisenä ja puoliksi käärmeenä. Indonesia koostuu muutamasta sadasta etnisestä ryhmästä, joita ovat erimerkiksi jaavalaiset, kiinalaiset ja betawilaiset. Hyvää päivän jatkoa, Rowling kirjoitti vastauksena näyttelijävalintaa arvostelleeseen tviittiin.

Toisen Ihmeotukset-elokuvan näyttelijävalintoja on kritisoitu aiemminkin. Fanit ovat olleet tyytymättömiä siihen, että entisen vaimonsa pahoinpitelystä syytetty Johnny Depp jatkaa Grindelwaldin roolissa.

LGBTQ-yhteisöön kuuluvat fanit puolestaan ovat harmistuneet siitä, ettei Jude Law’n näyttelemää Dumbledorea edelleenkään nähdä valkokankaalla avoimesti homoseksuaalina. Päätös tehtiin siitä huolimatta, että Rowling paljasti jo viimeisen Harry Potter -kirjan ilmestyttyä Dumbledoren olevan homo.

Lähde:Insider

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja