"Ihan uskomatonta" – Kaapo Kakkoa pienestä pitäen seurannut valmennusässä hämmästelee superlupauksen temppua

Mistä ilmiö Kaapo Kakko on tehty? 7:59
Videolla Mika Suoraniemi arvioi Kaapo Kakon kehitystä ja kertoo näkemyksensä siihen, miksi Suomesta on viime vuosina tullut paljon huippupelaajia.

Kaapo Kakko, 18, on noussut hurjin askelin jääkiekkomaailman huipulle. Superlupauksen viime vuodet hämmästyttävät myös Kakkoa pienestä pitäen nähnyttä TPS:n valmennuspäällikkö Mika Suoraniemeä. 

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Suomi-Tanska torstaina 16.5. klo 21.15 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Kakko on tuoreeltaan säväyttänyt ensimmäisissä aikuisten MM-kisoissaan Slovakiassa. Kahteen ensimmäiseen peliinsä hän nakutti viisi maalia ja sen jälkeen hän esitti loisto-otteita Yhdysvaltoja vastaan.

– Todella hienoa, että tällainen superlahjakas kaveri on ollut meidän seurassamme ja kulkenut sitä polkua. Kaapolla on siitä erilainen tarina, että hän on aina pystynyt olemaan pari vuotta vanhemmissa läpi pelaajapolun. Se on jotain poikkeuksellista hänessä, Suoraniemi sanoi Huomenta Suomessa.


Käsistään taitavalla, kiekkoa mahtavasti suojaavalla Kakolla on myös huippupelaajan luonne.

– Hänellä on kauhea halu ja intohimo on ihan uskomaton. Hän on nöyrä jätkä, joukkuepelaaja ehdottomasti. Luonne on ihanteellinen valmentaa. Silti siellä on kilpailuhenkisyys ja vimma, joka vie häntä eteenpäin.

Suoraniemi kiteyttää Kakon kovat viime vuodet osuvasti.

– Hän pystyi viime vuonna olemaan kolme–neljä vuotta vanhempien kanssa A-junnujen parhaimpia pelaajia. Hän oli myös vuotta vanhempien 18-vuotiaiden kisoissa maailman kärkijätkiä. Nyt tänä vuonna miesten peleissä, kun fyysisyys on kehittynyt, hän on ottanut seuraavan stepin. Jouluna hän pystyi olemaan kaksikymppisten kisoissa huikea, ratkaiseva maailmanmestaruusmaali vielä. Nyt miesten kisoissa hän on viimeistään näyttänyt kaikille. 

– On ollut ihan uskomatonta nähdä niitä steppejä, miten nopeasti hän on ottanut pomppuja. Viimeiset kaksi vuotta ovat osoittaneet sen suunnan, kuinka kova maailmanhuippu hän oikeasti on.

Ja kuten Suoraniemi sanoo, kukaan ei tiedä, missä Kakon raja menee. Hänen povataan olevan kesällä NHL:n varaustilaisuudessa Yhdysvaltain Jack Hughesin kanssa kahden kärkivarauksen joukossa.

Lue myös:

    Uusimmat