Mainos

Ihalainen: Yhtiöiden palkittava kaikki tuloksentekijänsä

Lauri Ihalaisen mukaan yhtiöiden tulisi palkita kaikki tuloksentekijänsä.

SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen haluaa, että yhtiöt palkitsisivat kaikki tuloksentekijänsä eivätkä vain johtajiaan, joilla on jo omat optio- ja muut palkitsemisjärjestelmänsä.

-Ei se johda sitoutumiseen ja hyvään tuottavuuteen, jos ihminen saa vain lehdestä lukea, miten toiset pärjäävät myös hänen työnsä tuloksella, Ihalainen sanoo Uutispäivä Demarin haastattelussa.

Ihalaisen mukaan vaatimusta siitä, että tulos- ja voittopalkkiojärjestelmä saataisiin mukaan liittotason sopimuksiin, kannatetaan etenkin SAK:ssa ja STTK:ssa. Ihalainen muistuttaa, että vaikka työnantajat ovat vastustaneet uudistusta voimakkaasti, niin aloilla, joilla asiasta on sovittu, ei ole ilmennyt ongelmia.

Ihalainen vaatii myös neljän tunnin vähimmäistyöaikaa työpäiville. Ihalaisen mukaan ei ole reilua, että ihmisiä pompotetaan töissä kaksi tuntia aamulla ja kaksi tuntia illalla. Hän haluaa myös lisää joustoa työelämän ja perheen välille.

-Me tarvitsemme fiksuja malleja siihen, miten työelämä voisi joustaa ihmisten eikä aina tuotannon tarpeisiin, Ihalainen toteaa.

SAK:n hallitus pohtii tänään vaatimuksiaan syksyn työmarkkinakierroksia varten.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.