Mainos

Ihalainen: Työnantajien lopetettava koulutusvakuutuksen jarruttaminen

Koulutusvakuutus on Suomelle välttämätön investointi tulevaisuuteen ja henkiseen pääomaan, sanoi SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen Teknisten ja erikoisammattien liiton Tekerin edustajakokouksessa Kiljavalla. Ihalainen kehotti hallitusta pitämään tiukasti kiinni keväällä tekemästään periaatepäätöksestä.

Koulutusvakuutusjärjestelmän luominen on Ihalaisen mukaan istuvan hallituksen merkittävin työelämän tulevaisuutta palveleva hanke. Puheenjohtajan mielestä hallituksen tulee pysyä aikeessaan rakentaa järjestelmä niin että työttömyysturvan tasoinen koulutustuki hoidetaan työttömyysturvajärjestelmän kautta, eikä rinnalle rakenneta uutta byrokratiaa. Tämä malli on SAK:n mielestä ainoa mahdollinen.
-On käsittämätöntä millaisen ideologisen väristyksen työnantajat ovat saaneet ajatuksesta osaamisen yhteiskuntaa tukevasta koulutusvakuutusjärjestelmästä. Jopa kustannusvaikutuksia suurempi kysymys tuntuu olevan se, että koulutusvakuutusjärjestelmä rakennetaan osaksi työttömyysturvajärjestelmää, Ihalainen moitti.

Hanke on Ihalaisen mielestä välttämätön, koska Suomen on pärjätäkseen investoitava kilpailijamaita enemmän inhimilliseen pääomaan. Vaihtoehtona on taloudellinen taantuminen, pysyvä työttömyys ja palkkojen polkumyynnin yhteiskunta, hän varoitti.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.