Mainos

Ihalainen: Tuposta jarru työehtojen heikennyksille

SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen ei usko työnantajien puheita, joissa heidän sopimustavoitteitaan perustellaan työllisyyden hoidolla.

SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen vetoaa vahvasti tulosopimuksen syntymisen puolesta, koska näin saataisiin estettyä työnantajien yritykset heikentää työehtoja globalisaation varjolla. Tulosopimuksesta jo irtautunut Metsäteollisuus ei Ihalaisen mukaan ole pyrkimyksissään suinkaan yksin liikkeellä.

SAK:n valtuustossa puhunut Ihalainen piti epäuskottavana sitä, että työnantajat ovat perustelleet omia sopimustavoitteitaan työllisyyden hoidolla.

- Kun palkansaajat joutuvat sitoutumaan palkkoihin ja muihin tupossa sovittuihin työehtoihin, työnantajapuolella ei ole valtakirjaa sitoutua jäsenyritysten puolesta työllistämiseen, työvoiman määrään tai investointeihin. Jäsenistö on ymmärrettävästi huolissaan siitä, menevätkö rahat todellisuudessa työpaikkojen sijaan ulkomaisiin investointeihin ja osingonjakoon.

Ihalainen torjui odotetusti Elinkeinoelämän keskusliiton arvostelun palkansaajien rahavaatimuksia kohtaan. Vaikka työvoimakustannukset nousisivat näillä korotuksilla yli neljä prosenttia ja vaikka tuottavuuserot EK:n kertoman mukaisesti ovat suuria, eivät SAK:n vaatimukset uhkaa Suomen kilpailukykyä.

- Raharatkaisun on oltava tasoltaan sellainen, että se nostaa palkansaajien ostovoimaa, ei leikkaa sitä.

(MTV3-STT)

SAK toivoo tulosopimuksen syntyvän viikonlopun aikana.

(Seitsemän uutiset 26.11.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.