Ihalainen: Olkiluodon valvontaisku varoittava esimerkki muille

Työministeri Lauri Ihalainen toivoo, että valvontaisku Olkiluodon työmaalle toimisi varoituksena harmaan talouden toimijoille.

Viranomaiset tekivät eilen ydinvoimalan työmaalle laajan harmaan talouden vastaisen iskun. Iskussa tarkistettiin yli kahdentuhannen työntekijän tiedot ja nyt selvitetään, onko joukossa laittomasti työskenteleviä.

Työministeri Lauri Ihalainen toteaa, että tällaisia iskuja tullaan näkemään muuallakin.

– Tämä liittyy siihen suurempaan kuvaan, missä hallituksen iso hanke on ollut harmaan talouden torjunta. Tämä jalkautetaan eri puolille maata ja tehdään tällaisia tarkastuksia. Valvontaisku oli aika massiivinen. Tietysti toivotaan, että sillä on tällainen ennalta ehkäisevä vaikutus muuallakin. Tarkoitus on se että eri viranomaiset tekevät tehostettuja toimia ja halutaan kertoa, että harmaa talous ei kuulu suomalaiseen yhteiskuntaan.

Työmaalle tehtyyn tarkastukseen osallistuivat Keskusrikospoliisi, Satakunnan poliisilaitos, Tulli, Rajavartiolaitos sekä aluehallinto- ja ulosottoviranomaiset.

Työministeri Lauri Ihalaisen mukaan Olkiluodon rakennustyömaalla on ollut ongelmia työehtojen suhteen ja ulkomaisten aliurakoitsijoiden toiminnoissa.

– Kyllä tässä aika paljon ongelmia on ollut, enkä minä nyt halua Olkiluotoa sinänsä kaikesta mitenkään syyllistää. Se on iso työmaa ja paljon tapahtuu, mutta on siellä ollut tällaisia murheita aikaisemminkin ja niihin nyt halutaan aika kovalla kädellä tarttua ja vähän tarttua muuallakin kuin Olkiluodossa.

(MTV3)

Katso työministeri Lauri Ihalaisen (sd) haastattelu: (Huomenta Suomi 7.3.2013)

Lue myös:

    Uusimmat