Mainos

Ydinvoimalan työmaalla ehkä laittomasti maassa olevia

Olkiluoto 3:n ydinvoimalatyömaalla on työskennellyt muutamia mahdollisesti laittomasti maassa olevia ulkomaalaisia. Keskusrikospoliisin (KRP) rikoskomisarion Kaj Björkqvistin mukaan näitä tapauksia selvitellään.

Viranomaiset tekivät tänään työmaalle laajan harmaan talouden vastaisen iskun. Aluehallintoviranomaiset ja verottaja keräsivät lähes 2200 työntekijän tiedot, jotka käydään läpi. Tämän jälkeen päätetään, onko jossain tapauksessa syytä aloittaa esitutkinta.

Työmaalle iskivät samana päivänä KRP, Satakunnan poliisilaitos, Tulli, Rajavartiolaitos sekä aluehallinto- ja ulosottoviranomaiset. Työsuojelutarkastuksen yhteydessä tutkittiin, onko ulkomaisilla työntekijöillä oikeutta olla ja työskennellä Suomessa. Viranomaiset muun muassa tarkistivat, että työmaalle tulevilla työntekijöillä on veronumero.

Kulkulupia evätty

KRP:n mukaan näin laaja operaatio on harvinainen, mutta suuren työntekijämäärän läpikäynti ei olisi muuten onnistunut järkevässä ajassa.

TVO:n yritysturvallisuustoimiston päällikkö Petri Leppimäki kertoi STT:lle, että Olkiluodossa otettiin viime viikolla kulkulupa pois noin 250 työntekijältä, joilla veronumeroa ei ollut. Kulkuluvan saamiseksi ydinvoimalatyömaalle työntekijällä on oltava myös suomalainen sosiaaliturvatunnus.

Olkiluoto 3:n työmaalla on noin 2 700 työntekijää. Heistä kolme neljästä on ulkomailta, muun muassa Puolasta ja Saksasta.

Verohallinnon mukaan kymmenien ulkomaisten työntekijöiden jäljiltä on jäänyt veroja maksamatta, mutta nämä asiat on jo selvitetty. Keskiviikon tarkastuksessa ei paljastunut verofilunkia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.