Valtteri Bottas kirjoitti kolme sivua rakkaudesta Emilia-morsiamelleen, Idols-Ilpo teki laulun – "Aseman kellon alla silloin salaa suudeltiin"

Ilpo Kaikkonen ja Valtteri Bottas ovat olleet ystäviä lapsuudesta asti.

Suomen Idolsissa neljänneksi vuonna 2011 sijoittunut laulaja Ilpo Kaikkonen kirjoitti tilaustyönä Taikaa-nimisen kappaleen Williams-tallin F1-kuljettaja Valtteri Bottakselle.

Bottas ja Kaikkonen ovat lapsuudenystäviä. Tiedotteessa kerrotaan miesten ideoineen yhdessä rakkauslaulun, jonka tarina alkoi Bottaksen pyydettyä Kaikkosta hänen ja Emilia Bottaksen (o.s. Pikkarainen) häihin esiintymään. Kappale, jossa kuuluu myös sulhasen kädenjälki, on omistettu Emilia-morsiamelle.

Ilpo Kaikkonen pyysi Valtteria muistelemaan parin yhteistä taivalta ja avaamaan sydäntään paperille.

– Parin viikon päästä mun sähköpostiin tipahti teksti, joka oli noin kolmen A4-arkin verran pelkkää timanttia, Kaikkonen muistelee tiedotteessa.

– En olisi uskonut, että noin viileä jätkä osaa kirjoittaa noin romanttisesti ja hienosti. Rakkaus tekee ihmeitä meissä kaikissa.

Valtteri Bottas kertoi alkuperäisessä tekstissään muun muassa seuraavaa:

– Muutin keväällä Englantiin, ja muistan hyvin kun näimme Helsingissä juuri ennen kun lähdin lentokentälle. Käytiin syömässä ja pussailtiin salaa rautatieaseman kulmilla.

Kaikkonen kirjoitti Bottaksen tekstin pohjalta laulun. Taikaa-kappale sai ensiesityksensä Emilian ja Valtterin häissä Helsingissä, Kulosaaren Kasinolla 10. syyskuuta 2016.

"Muistatko vielä sen hetken ensimmäisen / Kun aseman kellon alla silloin salaa suudeltiin", lauletaan kappaleen kertosäkeessä.

Häiden jälkeen Bottas ja Kaikkonen päättivät, että kappale täytyisi äänittää ja julkaista.

– Biisi sai niin paljon hyvää palautetta vielä häiden jälkeenkin, että oli pakko soittaa Ilpolle ja ehdottaa, että julkaistaisiin kappale. Ilpo oli samaa mieltä ja kansainvälisiä faneja varten päätettiin kappaleesta tehdä myös englanninkielinen versio, Bottas kertaa.

Kappaleen on tuottanut kaksinkertainen Emma-voittaja, vuosina 2014 ja 2015 Vuoden tuottajaksi valittu, muun muassa Cheekin ja JVG:n kanssa työskennellyt Henri "MGI" Lanz.

Kuuntele Ilpo Kaikkosen Taikaa-kappale alla.


Lue myös:

    Uusimmat