Katariina Juselius kertoo Maki Kolehmaisen vaikutuksesta uraansa: "Yksi harvoista, joka on uskonut ja kannustanut minua"

Katso arkistovideo: Maki Kolehmainen kertoi MTV:lle menestyksensä salaisuuden vuonna 2002 4:32
Katso myös: Näin Maki Kolehmainen puhui menestyksestään vuonna 2002.

Katariina Juselius kertoo Maki Kolehmaisen olevan yksi harvoista, joka uskoi ja kannusti häntä urallaan.

Suomen musiikkirintamaa kohtasi maanantaina 3. kesäkuuta suru-uutinen, kun muusikko, säveltäjä ja tuottaja Marko "Maki" Kolehmaisenkerrottiin menehtyneen 58-vuotiaana. Kolehmainen kuoli nopeasti edenneeseen sairauteen 3. kesäkuuta aamuyöllä Helsingissä.

Laulaja ja ex-missi Katariina Juselius jakoi Instagram-tililleen postauksen Kolehmaisen muistolle. Hän kuvailee tekstissään Kolehmaisen olleen suomalaisen pop-musiikin kuningas ja osoittaa syvät osanotot tämän perheelle ja läheisille.

– Maki on yksi harvoista, joka on uskonut ja kannustanut minua urallani. Kuvassa tapasimme Seiskan juhlissa, jossa esiinnyin Teflon Brothersin kanssa. Maki sanoi, että minussa olisi potentiaalia artistiksi. Tuosta päivästä alkoi yhteistyömme ja hän tuotti kolme ensimmäistä kappalettani, Juselius kirjoittaa julkaisussaan.

Juselius kertoo käyneensä tapaamisessa Kolehmaisen studiolla loppuvuonna 2022. Tuolloin kaksikko löysi yhteisen sävelen musiikin suhteen. 

– Hän aina tsemppasi, kehui ja sanoi, ettei ikinä kannata lannistua muiden ilkeistä kommenteista. Vaikka isommat levy-yhtiöt eivät lämmenneet meidän musiikillisista visioista, niin hän sanoi, että me tehdään musaa omalla tavalla – hauskaa, humoristista ja hyvän mielen popjytää. Ja, että jos joku ikinä sanoo, etten mä osaa laulaa, niin soittaa Makille, Juselius kirjoittaa.

Juseliuksen ja Niko Saarisen tuleva kappale Kesän taikaa on Juseliuksen mukaan Kolehmaisen käsialaa. 

– Lähetin hänelle musavideon kuvauksista materiaalia viime viikolla ja sanoin, että tästä tulee kesän kovin biisi! Ja teen kaikkeni, että tulee! Juselius raapustaa. 

– Hän oli musiikillinen nero ja hänen kappaleensa tulee elämään ikuisesti. Hänellä olisi ollut niin paljon annettavaa vielä, mutta hän seuraa meitä nyt pilven reunalta. Ikävä on suunnaton, hän päättää tekstinsä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Kolehmainen tunnettiin parhaiten Aikakone-yhteen säveltäjänä. Hän tuotti ja sävelsi Aikakoneelle useita hittikappaleita, kuten Tähtikaaren taa, Odota, Keltainen ja Nti Groove

Kolehmainen on säveltänyt musiikkia Juseliuksen ja Aikakone-yhtyeen lisäksi myös lukuisille muille artisteille, kuten Antti Tuiskulle, Anna Abreulle, Einille, Neumannille, Hanna Pakariselle ja Robin Packalenille.

Kolehmaisen kynästä on tullut lukuisia suomalaisten rakastamia hittejä. Hän on yksi Robin Packalenin vuoden 2012 hittikappaleen Frontside Ollien tekijöistä. Lisäksi hän on muun muassa tehnyt Samuli Edelmannin ja Sanin esittämän kappaleen Tuhat yötä sekä  Kurre Westerlundin esittämän kappaleen Kuuden vuoden kuuliaisuus jasäveltänyt Tiktak-yhtyeelle hittibiisejä, kuten Lopeta ja Sekoitat mun maailman. Hänen käsialaansa on myös Laura Voutilaisen vuoden 2002 euroviisukappale Addicted to You

Lue myös:

    Uusimmat