Anssi Kela muistelee edesmennyttä Timo Löyvää: "Jälleen yksi hemmetin mahtava hahmo poistui"

Anssi Kela julkaisi somessa kirjoituksen Timo Löyvän muistolle.

Torstaina 22. helmikuuta uutisoitiin, että Kolmas nainen -yhtyeen kitaristi Timo Löyvä on kuollut 59-vuotiaana. Yhtye kertoi somessa, että Löyvä menehtyi "nopeasti kulminoituneeseen sairauteen".

Muusikko Anssi Kela julkaisi torstai-iltana Instagram-tilillään kirjoituksen, jossa hän muistelee edesmennyttä Löyvää. Postauksessaan Kela kertoo hänen ja Löyvän tutustuneen vuonna 1994 Kelan alkaessa äänittää Pekka ja Susi -yhtyeen kanssa albumia. Löyvä toimi albumin tuottajana.

Kela muistaa kaksikon ensimmäisen tapaamisen levy-yhtiö BMG:llä. Tuolloin Löyvä oli kysellyt Kelalta, mitä muuta hän tekee bändihommien lisäksi. Kela oli vastannut, ettei mitään. Hän kertoi satsaavansa yhtyeeseen ja olevansa lisäksi kiinnostunut tuotantotöistä.

 – "Tiiätsä mitä", Löyvä sanoi mietteliäästi. Otin etunojan tuolillani, ja odotin kiinnostuneena, millaista viisautta kokenut musamies jakaisi. "Sun kannattais varmaan hommata joku jobi.", Kela muistaa Löyvän sanoneen.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Kela kuvailee albumin äänitysten ja miksausten Löyvän kanssa olleen hienoa aikaa. Kela piti Löyvän "erittäin lakonisesta huumorista". Tämä osasi Kelan mukaan kertoa anekdootteja hauskalla tavalla.

– Monia hänen repliikkejään on jäänyt omaan puheenparteeni. Esimerkiksi "Pannaas klikki rallattamaan", mikä hänellä oli tapana sanoa studiossa talkbackmikkiin ennen ottoa. Meitä myös yhdisti innostus formula ykkösiin. Studiolla luettiin autourheilulehtiä, ja spekuloitiin ankarasti formulamaailman käänteillä. Flavio Briatoresta Timo ei perustanut, Kela kirjoittaa.

– Kerran kävelimme Helsingin keskustassa, kun Löyvä äkkiä pysähtyi. Nosti katseensa ylös, ja vei käden sydämelleen. Mikähän sille nyt tuli, ihmettelin, ja kohotin oman katseeni. Ylempänä talon seinässä oli suuri mainoskuva Mika Häkkisestä, hän jatkaa.

Kaksikko kävi myös ajamassa kartingia yhdessä, ja olipa heillä hetken aikaa oma kartingtiimikin, johon kuuluivat Kelan ja Löyvän lisäksi Kelan veli Ville sekä heidän kaverinsa Steve. He ostivat kaksi autoa, joilla ajeltiin Vihdin ja Hyvinkään radoilla.

– Harrastus kaatui melko nopeasti siihen, että autot olivat jatkuvasti paskana. Mutta yhdet komeat voltit Timo kerran heitti lipsahtaessaan hiekoille. Näyttävää ulosajoa arvostettiin meidän piireissämme, Kela kirjoittaa.

Kelan mukaan hän ja Löyvä kohtasivat 90-luvun puolivälin jälkeen enää satunnaisesti.

– Mutta aina oli kiva nähdä ja jutustella, meininki oli aina yhtä kodikkaan lakoninen. Jälleen yksi hemmetin mahtava hahmo poistui.

Postauksensa lopuksi Kela osoittaa lämpimät osanottonsa Löyvän perheelle ja läheisille.

Löyvä toimi Kolmas nainen -yhtyeen kitaristina vuodesta 1982 vuoteen 1989 ja teki paluun bändin riveihin uudelleen vuonna 2009. Löyvä vaikutti urallaan myös Movetron-bändissä. Löyvä teki vuosien aikana myös musiikkia eri tv-produktioihin, muun muassa Putoukseen. 


 

Lue myös:

    Uusimmat