Mainos

IBM aloitti vastahyökkäyksen Linux-kiistassa

Amerikkalainen tietotekniikkajätti IBM on aloittanut vastahyökkäyksen ohjelmistoyhtiö SCO:a vastaan Linux-kiistassa. IBM on nostanut vastakanteen, jossa kiistetään SCO:n tekijänoikeus Linux-käyttöjärjestelmän tiettyihin osiin. IBM vaatii vahingonkorvauksia SCO:lta myös patenttirikkomuksista ja sekaantumisesta IBM:n liiketoimintaan.

SCO nosti oikeusjutun IBM:ää vastaan maaliskuussa väittäen sen käyttämän Linux-käyttöjärjestelmän sisältävän osia SCO:n Unix-käyttöjärjestelmästä. Kuluneella viikolla SCO julkisti lisenssimaksun, jota se vaatii Linuxia käyttäviltä yhtiöiltä. IBM:n lisäksi johtava Linux-jakelija Red Hat hakee oikeudessa korvauksia SCO:lta liiketoimintansa vahingoittamisesta. Red Hatin saksalainen kilpailija SuSE Linux kertoi etsivänsä keinoja Red Hatin tukemiseksi kiistassa.

Linuxin kehittäjät ja käyttäjät kokoontuivat kuluneella viikolla San Franciscoon LinuxWorld-konferenssiin. IBM:n ja Red Hatin päätökset nousta SCO:a vastaan nostatti raikuvat suosionosoitukset konferenssissa, jonka henki oli ettei SCO:lle makseta mitään.

Suomalaisen Linus Torvaldsin johdolla kehitetty Linux on avoin ja ilmainen käyttöjärjestelmä, toisin kuin sen kilpailijat Unix tai Microsoftin Windows. Linux on levinnyt voimakkaasti erityisesti palvelinten käyttöjärjestelmänä.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.