Erdogan syyttää Eurooppaa energiakriisistä: "Niittää sitä, mitä on kylvänyt" – MTV seuraa sotaa

Ukraina hyökkää etelässä, murtuuko Venäjän vastarinta? 8:34
Ukraina hyökkää etelässä, murtuuko Venäjän vastarinta?

MTV Uutiset seurasi tässä artikkelissa Venäjän hyökkäyssodan vaikutuksia Ukrainassa ja muualla maailmassa tiistaina 6. syyskuuta 2022.

MTV Uutiset seuraa Ukrainan tapahtumia hetki hetkeltä.

Löydät tuoreimmat uutiset uutispalvelustamme sekä MTV Katsomosta joka päivä. 

Ukrainan sodan uhreja voi auttaa monin tavoin. Tästä artikkelista löydät ajantasaista tietoa auttamisesta

Ukrainan tilanne aiheuttaa monenlaisia tunteita. Tästä artikkelista löydät tietoja siihen, miten hakea apua itselle tai läheisellesi. 


  • Suomalaistutkija: Sota voi kestää vielä jopa kaksi vuotta
  • Brittitiedustelu: Venäjän sotatoimien painopiste säilyy todennäköisesti Donbassissa 
  • Venäläinen mielipidekysely: Kolmesta neljästä kannattaa hyökkäyssotaa
  • Venäjä lisännyt sotilaallista toimintaa Donetskissa
  • Venäjä hyökkäsi Ukrainaan 24. helmikuuta 2022

21.35: Erdogan syyttää Eurooppaa energiakriisistä

Turkin presidentti Recep Tayip Erdogan syyttää Eurooppaa energiakriisistä.

Hän sanoo Euroopan niittävän sitä, mitä on kylvänyt. Hänen mukaansa Eurooppa on aiheuttanut kriisin omilla pakotteillaan, joihin Venäjä vastaa leikkaamalla kaasuvirtoja.

Venäjä sulki Saksaan Itämeren kautta kulkevan Nord Stream 1 -kaasuputken viime viikolla.

– Eurooppa niittää sitä, mitä on kylvänyt. (Vladimir) Putin käyttää kaikki keinonsa ja aseensa, ja tärkein on maakaasu. Valitettavasti – emme haluaisi sitä – mutta sellainen tilanne on kehittymässä Euroopassa.

– Uskon, että Eurooppa kokee pahoja ongelmia tänä talvena. Meillä ei ole sellaista ongelmaa, Erdogan sanoi.

Nato-jäsen Turkki on tasapainotellut Venäjän ja lännen välillä Ukrainan sodan aikana. Samaan aikaan maa on toimittanut aseita Ukrainaan, mutta jättäytynyt ulos pakotepolitiikasta sekä jatkanut yhteistyötä kauppassa, turismissa ja investoinneissa Venäjän kanssa.

20.58: USA: Ukrainalaisjoukot ovat valloittaneet takaisin kyliä Hersonin lähellä

Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagon kertoo nähneensä, että ukrainalaisjoukot ovat onnistuneet valloittamaan takaisin joitakin Venäjän miehittämistä kylistä Hersonin seudulla eteläisessä Ukrainassa.

Pentagonin lehdistösihteerin Pat Ryderin mukaan ukrainalaisjoukot jatkavat etenemistään alueella. Ryder esitti kommenttinsa lyhyessä tiedotustilaisuudessa. Ryderin kommenteista uutisoi muun muassa CNN.

Ryderin mukaan Yhdysvallat on toisaalta nähnyt myös Venäjän hyökkäystoimintaa Bah'mutissa Itä-Ukrainassa Donetskin alueella.

20.06: Ukraina lupaa mahtavia uutisia

Presidentti Volodymyr Zelenskyin kansliapäällikön neuvonantaja odottaa Ukrainan julistavan tänään illalla "mahtavia uutisia" vastahyökkäyksestään Harkovan alueella.

Hän ei kuitenkaan antanut tarkempia tietoja.

Harkova sijaitsee sodan etulinjan toisessa päässä Ukrainan kaakkoisosassa. Ukraina ilmoitti Reutersin mukaan viime viikolla pyrkivänsä ottamaan alueen itselleen.

Sosiaalisessa mediassa useat sotakirjeenvaihtajat ja silminnäkijät ovat raportoineet taisteluja Balaklejan kaupungista, joka sijaitsee Harkovan ja Izjumin kaupunkien välissä.

Balaklejan vapauttaminen voisi tarjota Ukrainalle mahdollisuuden piirittää, tai ainakin osittain piirittää Venäjän miehittämä Izjumin kaupunki. Näin arvioi kiovalainen sota-asiantuntija.

18.23: IAEA:n ydinvoimalaraportti julki

Kansainvälinen atomienergiajärjestö IAEA on julkaissut raporttinsa Zaporizhzhjan ydinvoimalan tilanteesta.

IAEA:n mukaan voimala-alueella on nähtävissä vahinkoja sotatoimista. Järjestö vaatii alueelle muun muassa turvavyöhykettä, jotta ydinonnettomuuden uhkalta vältyttäisiin. 

16.44: Venäjä syyttää Yhdysvaltoja Euroopan energiakriisistä

Venäjän ulkoministeriö syyttää Yhdysvaltoja Euroopan energiakriisistä. Ulkoministeriön mukaan Yhdysvallat on työntänyt Euroopan johtajia kohti ”itsetuhoista” askelta katkaisemalla taloudellisen ja energiayhteistyön Venäjän kanssa.

Vastaus nousi esille, kun uutistoimisto Reuters kysyi ulkoministeriön tiedottaja Maria Zakharovalta, mitä pitäisi tapahtua, että Itämeressä kulkeva Nord Stream 1 -kaasuputki aukeaisi.

– Kuuntele, kysyt minulta kysymystä, jonka lapsetkin tietävät: niiden, jotka aloittivat tämän, täytyy myös lopettaa tämä.

Kovista lausunnoistaan tunnettu Zakharova väitti, että Yhdysvallat on jo pitkään pyrkinyt katkaisemaan Venäjän ja Euroopan suurvaltojen, kuten Saksan, energiasiteet. Hänen mukaansa Venäjä on ollut luotettava energiantoimittaja neuvostoajoista asti.

Eurooppa on syyttänyt Venäjää energialla kiristämisenä. Venäjä vähensi pitkään kaasutoimituksia Nord Stream 1 -putkessa, mutta katkaisi ne kokonaan viime viikolla. Silloin kyseessä piti olla kolmen päivän huoltokatko.

Toimitukset eivät kuitenkaan ole jatkuneet ilmoitetun huollon jälkeen. Venäjän on väittänyt syyksi pakotteita, jotka estävät Kremlin mukaan putken korjauksen.

Eilen Kremlin tiedotta Dmitry Peskov vihjasi, ettei putki aukea, jos pakotteita ei lievennetä.

Pakotteet johtuvat Venäjän aloittamasta hyökkäyssodasta Ukrainaan.

15.55: Zelenskyi toivoo Britannian uuden pääministerin Liz Trussin tukevan Ukrainaa

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi toivoo Britannian uuden pääministerin Liz Trussin tukevan Ukrainaa taistelussa Venäjää vastaan. Eilen illalla julkaistussa lausunnossaan Zelenskyi kertoo odottavansa innolla yhteistyötä Trussin kanssa.

Zelenskyi myös ylistää lausunnossaan Britannian väistyvää pääministeriä Boris Johnsonia. Zelenskyin mukaan Johnson oli Ukrainan tukena Venäjän hyökkäyksen ensimmäisistä hetkistä alkaen, ja hän toivoo yhteistyön jatkuvan Johnsonin kanssa jatkossakin.

Zelenskyi kuvailee hänen ja Johnsonin ymmärtävän toisiaan puolesta sanastakin.

–  Hänen ensimmäinen ja tärkein kysymyksensä oli aina: millä muulla tavalla voin auttaa? presidentti kiittelee.

Britannia on tarjonnut Ukrainalle tukea, rahoitusta ja kalustoa helmikuussa alkaneen hyökkäyksen aikana.

11.30: Putin läksytti sotilaitaan ja puolustusministeriötään julkisesti 

Venäjän presidentti Vladimir Putin on julkisessa puheenvuorossaan todennut, että niin sanottujen Donetskin ja Luhanskin kansantasavaltojen sotilaat taistelevat paremmin Donbassissa kuin venäläiset ammattisotilaat.

Samassa yhteydessä Putin totesi olevansa tyytymätön Venäjän puolustusministeriön suoritukseen. Putinin kommentit kuultiin Petropavlovsk-Kamtshatskin kaupungissa järjestetyssä tapahtumassa.

11.25: Biden: Venäjää ei pidä nimetä terrorismia tukevaksi valtioksi

Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin mukaan Venäjää ei tule nimetä terrorismia tukevaksi valtioksi.

Brittilehti Guardianin mukaan Biden kertoi mielipiteensä toimittajien kysyttyä häneltä asiasta Valkoisessa talossa eilen maanantaina.

Venäjän nimeämistä terrorismia tukevaksi valtioksi ovat vaatineet Ukraina ja muutamat yhdysvaltalaiset poliitikot.Tällä hetkellä Yhdysvaltojen ulkoministeriön terrorismia tukevien maiden listalla ovat Pohjois-Korea, Syyria, Iran sekä Kuuba.

11.22: Venäjä ei odota Trussilta parannusta Britannian-suhteisiin

Venäjä ei odota parannusta suhteisiinsa Britannian kanssa uuden pääministerin Liz Trussin astuttua virkaan, kertoi Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov tänään.

Peskovin lausunnosta uutisoi venäläinen Tass-uutistoimisto.Peskovin mukaan sen perusteella, millaisia lausuntoja Truss antoi ulkoministerikaudellaan, on melko varmaa, ettei muutosta parempaan ole luvassa Venäjän Britannian-suhteissa.

Väistyvä pääministeri Boris Johnson totesi jäähyväispuheessaan, että Britannian aseapu Ukrainalle on saattanut olla käänteentekevä.

– (Britannian tuki) on hyvinkin voinut auttaa muuttamaan suuntaa sodassa, joka on Euroopan suurin sota 80 vuoteen, Johnson sanoi.

11.16: Brittitiedustelu: Venäjä saattaa kärsiä droonipulasta Ukrainassa 

Venäjä saattaa kärsiä Ukrainassa droonipulasta, todetaan Britannian puolustusministeriön tilanneraportissa tänään.

Osittain tämä voi tiedusteluraportin mukaan johtua lännen asettamista pakotteista Venäjää vastaan.

Miehittämättömät ilma-alukset eli droonit ovat taisteluissa tärkeitä Venäjälle erityisesti tykistön kohteiden havaitsemiseksi, raportissa sanotaan.

Raportti viittaa myös ukrainalaislehden maanantaiseen uutiseen, jonka mukaan venäläisjoukot olisivat Dneprjoen länsirannalla lennättäneet melkein puolet vähemmän drooneja päivässä kuin elokuussa, jolloin liikkeellä oli 50 droonia päivässä.

Raportin mukaan Ukraina on myös ampunut alas kolme Orlan-10 -lennokkia samana päivänä elokuun lopulla.

Droonien määrän väheneminen voi heikentää venäläiskomentajien tilannetietoisuutta ja vaikeuttaa Venäjän operaatioita.

10.00: NYT: Venäjä ostaa miljoonia tykistön ammuksia ja raketteja Pohjois-Koreasta

Venäjä ostaa miljoonia tykistön ammuksia ja raketteja Pohjois-Koreasta, kertoo sanomalehti New York Times.

Lehti arvelee, että Yhdysvaltojen ja Euroopan asettamat pakotteet Venäjälle ovat pakottaneet Moskovan kääntymään paariavaltioiden puoleen hankkimaan sotatarvikkeita.

Venäjä osti äskettäin myös Iranissa valmistettuja lennokkeja.Venäjän asetarvikekauppoja Pohjois-Korean kanssa ei ole voitu vahvistaa riippumattomista lähteistä, eikä toimituksen koosta, sisällöstä tai aikataulusta ole tarkempaa tietoa.

8.50: Ukrainan lippu ja sotilaita kuvattiin Vysokopillyassa, Hersonin alueella

Uutistoimisto Reutersin haltuunsaamalla videolla näkyy Ukrainan lippu liehumassa ja maan sotilaita rakennuksen ulkopuolella Vysokopillyassa, Hersonin alueella. Ukrainan mukaan se on yksi alueista, joita se on onnistunut valtaamaan takaisin etelässä viikon kestäneen vastahyökkäyksensä aikana.

Reuters on vahvistanut videon olevan kuvattu kyseisellä alueella, mutta kuvausajankohtaa ei ole voitu vahvistaa ulkopuolisista lähteistä. Ukrainan mukaan se otti Vysokopillyan takaisin haltuunsa sunnuntaina.

Ukrainan lippu kuvattiin liehumassa Vysokopillyassa Hersonin alueella – armeija kertoo vallanneensa alueen takaisin venäläisiltä 1:51

Presidentinkanslian varapäällikkö Kyrylo Tymoshenko julkaisi myös Facebookissa videon, jolla näkyy sotilaita nostamassa Ukrainan lippua.

– Vysokopillya. Hersonin alue. Tänään, kirjoitti Tymoshenko videon saatteeksi.

Presidentti Volodymyr Zelenskyi kiitteli sunnuntaina joukkojaan onnistuneesta vastahyökkäyksestä. Zelenskyin mukaan Ukrainan joukot valtasivat takaisin kaksi asutusaluetta etelässä ja yhden idässä, sekä uusia alueita rintamalla idässä.

6.08: Zelenskyi toivoo Trussilta tukea Ukrainalle ja ylistää Johnsonia

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi toivoo Britannian uuden pääministerin Liz Trussin tukevan Ukrainaa taistelussa Venäjää vastaan. Eilen illalla julkaistussa lausunnossaan Zelenskyi kertoi odottavansa innolla yhteistyötä Trussin kanssa.

Zelenskyi myös ylistää lausunnossaan Britannian väistyvää pääministeriä Boris Johnsonia. Zelenskyin mukaan Johnson oli Ukrainan tukena Venäjän hyökkäyksen ensimmäisistä hetkistä alkaen, ja hän toivoo yhteistyön jatkuvan Johnsonin kanssa jatkossakin.

Britannia on tarjonnut Ukrainalle tukea, rahoitusta ja kalustoa helmikuussa alkaneen hyökkäyksen aikana.

MAANANTAI 5.9.

23.34: Zelenskyi: Zaporizhzhjassa käytiin toistamiseen lähellä katastrofia

Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin mukaan Venäjän valloittamalla Zaporizhzhjan ydinvoimalalla käytiin tänään toistamiseen askeleen päässä säteilykatastrofista.

Voimalaa operoiva ukrainalainen Energoatom kertoi tänään, että voimala irtosi verkosta Venäjän pommituksen vuoksi. Myös Zelenskyin mukaan syy on Venäjän.

– Taas – jo toistamiseen – Venäjän provokaation vuoksi, Zaporizhzhjan ydinvoimala asetettiin askeleen päähän säteilykatastrofista, hän sanoi illan videoviestissään.

Voimalaa on tulitettu viime aikoina useita kertoja. Ukraina ja Venäjä ovat syyttäneet toisiaan

– Voimala-alueen tulittaminen tarkoittaa sitä, että terroristivaltio ei välitä mitä IAEA (Kansainvälinen atomienergiajärjestö) sanoo, se ei ole huolissaan siitä, mitä kansainvälinen yhteisö päättää, Zelenskyi sanoi viitaten Venäjään.

23.10: Zaporizhzhjan ydinvoimalan varavoimalinja on poistettu tarkoituksella käytöstä tulipalon vuoksi

Zaporizhzhjan ydinvoimalan varavoimalinja on poistettu tarkoituksella käytöstä tulipalon vuoksi, kansainvälinen atomienergiajärjestö IAEA kertoo.

IAEA:n mukaan varavoimalinja ei ole kuitenkaan vaurioitunut. Lisäksi ainoa käytössä oleva reaktori saa tarvitsemansa sähkön.

Varavoimalinja aiotaan liittää takaisin, kun tulipalo on saatu hallintaan.

21.57: Ukraina väittää tuhonneensa "kansanäänestyksen" äänestyslappuja

Ukrainan puolustusministeriö väittää nettisivuillaan Ukrainan erikoisjoukkojen tehneen ”erikoisoperaation” valloitetulla alueella Kamianets-Dniprovskassa Zaporizhzhjan alueella.

Operaatiossa tuhottiin ja vahingoitettiin rakennuksia, joita Venäjän joukot käyttivät tukikohtinaan, puolustusministeriö kirjoittaa.

Puolustusministeriö myös väittää tuhonneensa tilan, jossa Venäjän suunnitteleman ”kansanäänestyksen” äänestyslippuja säilytettiin.

Tänään kerrottiin, että Venäjän miehittämällä Hersonin alueella järjestettäväksi suunniteltua kansanäänestystä alueen Venäjään liittämisestä lykätään. Asiasta ilmoitti miehitysjoukkojen muodostamien "viranomaisten" edustaja televisioidussa puheessa. 

Iskujen vuoksi Venäjä asetti tiukan ulkonaliikkumiskiellon alueelle. Ukrainan puolustusministeriö sanoo, että operaatiossa ei loukkaantunut siviilejä.

Äänestyslappujen tuhoamisesta kertoi ensin Helsingin Sanomat.

21.29: Ukraina: Venäjän hyökkäysyrityksiä estetty

Ukrainan mukaan Venäjä on laukaissut viimeisen vuorokauden aikana 40 ohjusta ja tehnyt 25 ilmaiskua. 

Ukraina sanoo myös estäneensä hyökkäysyrityksiä idässä ja puski venäläisiä taaksepäin poteroistaan Donetskissa.

Tietoja ei ole pystytty vahvistamaan.  

21.26: Salainen raportti piirtää kuvaa Venäjän talouden näkymistä

Uutistoimisto Bloomberg on saanut haltuunsa venäläisten viranomaisten raportin pakotteiden vaikutuksesta Venäjän talouteen.

Bloomberg on nähnyt kopion asiakirjasta, joka valmisteltiin suljetuin ovin pidettyyn tapaamiseen 30. elokuuta. Tapaamiseen osallistui korkeatasoisia virkamiehiä.

Asiakirja maalaa huomattavasti synkempää kuvaa pakotteiden vaikutuksesta Venäjän talouteen kuin on julkisesti kerrottu.

18.41: Reuters: Zaporizhzhjan kuutosreaktori toimii edelleen

Energoatom on kertonut lisätietoa Zaporizhzhjan ydinvoimalan tilanteesta. Aiemmin voimalaa operoiva yhtiö sanoi, että voimalan viimeinenkin toiminnassa ollut reaktori irtosi verkosta Venäjän pommituksen vuoksi.

Nyt yhtiö kertoo, että voimalan kuutosreaktori toimii ja saa tarvitsemansa sähköntarpeet, vaikka onkin irti verkosta.

Energoatomin tiedottajan mukaan voimalan varageneraattoreita ei ole suljettu. Ne jäähdyttävät voimalaa, mikäli se sammuisi.

16.10: Zaporizhzhjan ydinvoimalan viimeinenkin reaktori irtosi verkosta

Ukrainassa Zaporizhzhjan ydinvoimalan viimeinen toimiva reaktori on jälleen suljettu ja kytketty irti verkosta, kertoo voimalan käytöstä vastaava Energoatom-yhtiö.

Syynä reaktorin sulkemiseen on se, että tulipalo katkaisi viimeisen ydinvoimalaan kulkevan voimalinjan. Palon syynä oli Energoatomin mukaan kranaattitulitus.

Zaporizhzhja on Euroopan suurin ydinvoimala.

Voimalaa on tulitettu useita kertoja viime aikoina, mikä on herättänyt huolta ydinkatastrofista. Viime viikolla Kansainvälisen atomienergiajärjestön IAEA:n asiantuntijat pääsivät tarkastamaan voimalaa, ja järjestö pystytti myös pysyvän läsnäolon voimalalle. 

Sotaa arvostellut sanomalehti Novaja Gazeta menetti painolupansa

Venäjän johtava riippumaton sanomalehti Novaja Gazeta on menettänyt painolupansa, moskovalainen tuomioistuin on vahvistanut.

Tuomioistuin on mitätöinyt painetun sanomalehden rekisteröintitodistuksen.Lehti joutui panemaan ilmestymisensä tauolle jo maaliskuussa arvosteltuaan Venäjän hyökkäystä Ukrainaan.

Novaja Gazetan päätoimittaja Dmitri Muratov sai viime vuonna Nobelin rauhanpalkinnon.

Venäjän lehdistöä valvovat viranomaiset yrittävät myös sulkea lehden nettisivut sekä uuden aikakauslehden oikeudenkäynnissä myöhemmin tässä kuussa.

Painoluvan menettäminen oli lisäisku lehdistönvapaudelle Venäjän Ukrainaan tekemän hyökkäyksen jälkeen, sanoi YK:n ihmisoikeusasioiden toimiston edustaja Ravina Shamdasani lausunnossaan.

13.24: Venäjä: Nord Stream -kaasuputken kunnossapito mahdotonta lännen pakotteiden takia

Venäjä sanoo, että länsimaiden pakotteet ovat tehneet Nord Stream 1 -kaasuputken kunnossapitotyöt mahdottomaksi.

Kreml kiistää, että kaasuhanojen sulkeminen olisi poliittinen peliliike.

11.17: Brittitiedustelu: Venäjän sotatoimien painopiste säilyy todennäköisesti Donbassissa 

Venäjän sotatoimien painopiste Ukrainassa säilynee Donbassin hyökkäysoperaatiossa, arvioi Britannian puolustusministeriö tiedusteluraportissaan. 

Venäjän joukkojen kerrotaan silti edenneen vain noin kilometrin viikossa kohti Bakhmutia.

Tavoitteena on todennäköisesti koko Donetskin alueen valtaaminen, jolloin Kreml voisi julistaa Donbassin "vapautetuksi".

Ukraina on väittänyt Venäjän joukkojen saaneen käskyn saattaa operaatio päätökseen syyskuun 15. päivään mennessä, minkä onnistumista pidetään epätodennäköistä.

10.22:  The Kyiv Independent: Venäjän sotilasyksikkö Etelä-Ukrainassa kieltäytyy taistelemasta

Ukrainan operaatioiden komento raportoi 5. syyskuuta, että Venäjän 1. armeijajoukon 127. rykmentti kieltäytyi taistelemasta tuen puutteen ja huonojen olosuhteiden, kuten veden puutteen, vuoksi.

Tietoa ei ole pystytty vahvistamaan puolueettomasta lähteestä. 

8.30 Ukrainan vastahyökkäys etenee, mutta nopeaa ratkaisua ei ehkä nähdä 

Ukrainan vastahyökkäys vaikuttaa etenevän idässä ja etelässä. 

Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin mukaan Ukraina on vallannut Venäjältä takaisin kaksi asutuskeskusta Hersonin alueella etelässä ja yhden Donetskin alueella idässä.

Aleksanteri-instituutin vieraileva tutkija Ilmari Käihkö arvioi, että vastahyökkäys voi kuitenkin kestää vielä kuukausia. 

Se on hänen mukaansa yksi syy siihen, että tietoa hyökkäyksen etenemisestä ja onnistumisesta on saatu vasta vähän. Lisäksi Ukraina on hänen mukaansa katsonut, että julkisuuteen tuleva tieto voisi auttaa venäläisiä heidän toiminnassaan.

Tärkein syy mediahiljaisuuteen ovat ehkä kuitenkin hyökkäykseen liittyvät suuret odotukset.

– Ukrainalaisetkin ovat puhuneet siitä kuukausia, ja nyt kun se tapahtuu, totta kai kaikki meistä tahtovat tietää, mitä tapahtuu. Samaan aikaan realiteetti on se, että hyökkäyksestä tulee todennäköisesti aika pitkä, Käihkö totesi MTV:n Uutisaamussa.

– Meidän odotuksemme saattavat olla liian korkealla, ja nyt ukrainalaiset viranomaiset ovat alkaneet myös näitä odotuksia madaltamaan esimerkiksi sanomalla, että tämä voi kestää puoli vuotta.

Käihkö varoittaa lisäksi hätäisistä tulkinnoista.

– Kun tietoa tulee vähän, ruvetaan ehkä tulkitsemaan ikävästi niin, että Ukraina on ehkä epäonnistumassa hyökkäyksessään, mikä on sekin ennenaikaista. Jos ja kun tästä tulee pitkä hyökkäys, meille tulee paljon katsottavaa hyökkäyksen aikana.

Ukraina hyökkää etelässä, murtuuko Venäjän vastarinta? 8:34
Ukraina hyökkää etelässä, murtuuko Venäjän vastarinta?

Lue aiheesta lisää täältä.

Lue myös:

    Uusimmat