Mainos

Hyvinvoinnista bloggaavan Olivian kiistanalainen kannanotto syöpään aiheutti äläkän: ”Ei perustu mihinkään tieteelliseen näyttöön"

Terveistä elämäntavoistaan tunnettu nainen on joutunut kritiikin kohteeksi julkaistuaan tekstin, jonka sanoma ei ole ollut läheskään kaikkien mieleen.

Terveellisten elämäntapojen puolestapuhujana tunnettu Olivia Budgen on lähtenyt haastamaan perinteistä ajattelua kritisoimalla ajatusta, jonka mukaan sairaudet nähdään vain ja ainoastaan huonona asiana. Toisin kuin moni ajattelee, sairaus, kuten syöpä, ei välttämättä ole kehon kannalta lainkaan huono asia.

– Mitä jos ne ovat syntyneetkin kehoosi suojellaksesi sinua? Mitä jos sairaus olisikin kehosi selviytymismekanismi? nainen kyselee paljon huomiota keränneessä päivityksessään.

Naisen mukaan esimerkiksi syöpä on selviytymismekanismi, joka puolustaa kehoa myrkyllisyydeltä.

"Tauti on luonnollinen puolustusmekanismi"

Naisen mukaan moni ihminen ajattelee virheellisesti, että sairaudet syntyvät silloin, kun jokin asia ei toimi kunnolla kehossa. Budgen mukaan ihmisten tulisi ymmärtää, että kehosi toimii aina sinua varten – ei koskaan sinua vastaan.  

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Immuunisysteemin tarkoituksena on aina pitää kehosi vapaana saasteista. Valitettavasti monissakaan tapaukissa tämä ei ole mahdollista, sillä elimet, kuten maksa, keuhkot, munuaiset ja iho ovat niin saastuneita, että niitä ei pystytä eliminoimaan tehokkaasti.

Myrkkyjen ylikuormitus on naisen mukaan se asia, joka saa solut muuttumaan syöpäsoluiksi.

– Tauti on luonnollinen puolustusmekanismi, joka estää paljon vakavamman tilanteen syntymistä, nainen väittää.

Syöpätutkija: Väitteet eivät perustu tieteelliseen näyttöön

Tämän lisäksi nainen haluaa myös haastaa ihmisten käsitykset erilaisista sairauksista. Hänen mukaansa erilaisia sairausnimikkeitä on olemassa kaiken kaikkiaan 30 000, vaikka todellisuuksia sairauksia on tasan yksi. 

– Yksi suurimmista virheistä on luokitella sairauksia ja nähdä ne erilaisina. Esimerkiksi haimatulehdus on ongelma haimassa ja keuhkosyöpä keuhkoihin liittyvä ongelma. Meidän on otettava askel taaksepäin ja tarkasteltava terveyttä kokonaisvaltaisesta näkökulmasta ja ymmärtää, että kehossamme kaikki ovat yhteydessä toisiinsa. Kun yksi elin vaurioituu, koko keho saattaa vaurioitua, nainen kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Naisen mukaan oireet eivät aina ilmaannu siinä paikassa, johon vaurio on syntynyt. Oire syntyy sinne, minne saasteet ovat kertyneet ja niiden voimakkuus riippuu kertyneiden saasteiden määrästä. Syynä myrkkyjen kertymiseen nainen pitää eineksiä, lääkkeitä, ylensyöntiä, iholle levitettäviä kemikaaleja ja auringolta piiloutumista.

– Tällainen elämäntapa saa jätemateriaalin kertymään kehoosi ja aivoihisi aiheuttaen painonnousua, väsymystä, masennusta, henkistä sekavuutta ja sairauksia.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Naisen vahva kannanotto on herättänyt runsaasti keskustelua ja melko aggressiivisiakin kommentteja. Gibson on hiljattain saanut 240 000 euron sakot sen jälkeen, kun hän julkaisi kirjan näkemyksistään. Syöpätutkimuskeskuksen johtaja Martin Ledwick kehottaa ihmisiä suhtautumaan kriittisesti naisen julkaisemaan tietoon.

– Budgetin sosiaalisessa mediassa julkaisemat suositukset eivät perustu mihinkään tieteelliseen näyttöön syövän synnystä tai sen hoitamisesta, Ledwick toteaa.

Lähteet: Independent, TheSun 

***

5:18

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.