Mainos

Hyvinkään ampuja mielentilatutkimukseen - loukkaantunut poliisi edelleen sairaalassa

MTV3 Uutisten saamien tietojen mukaan Hyvinkään ampujaksi epäillyn hyvinkääläisnuorukaisen mielentilatutkimus on alkamassa aivan lähiaikoina.

Poliisin tekemä esitutkinta on rikoksesta epäillyn hyvinkääläisnuoren avustajan loppulausuntoja vaille valmis.

– Odottelemme loppulausuntoja viimeistään lokakuun viimeisellä viikolla. Jos avustaja yhdessä rikoksesta epäillyn kanssa vaatii lisätutkintoja jotain asiaa varten, niin teemme tutkinnat. Jos pyyntöjä ei tule, asia päätetään ja siirretään loppulausuntojen jälkeen syyttäjälle syyteharkintaan. Me olemme saaneet omat tutkintamme valmiiksi, KRP:n tutkinnanjohtaja Mika Ihaksinen kertoo MTV3 Uutisille.

Hyvinkään ampumisesta epäilty mies on määrätty mielentilatutkimukseen ennen oikeuskäsittelyn alkua. Päätös asiasta tehtiin jo elokuussa. Mielentilatutkimus kestää keskimäärin noin kolmisen kuukautta, mutta se voi kestää pidempäänkin.

Hyvinkään ampumisesta epäilty hyvinkääläismies on odottanut oikeuskäsittelyn alkua Turun psykiatrisessa vankisairaalassa. Julkisuudessa olleista asiakirjoista on käynyt ilmi, että ampumisesta epäilty mies oli vuonna 2008 hoidettavana mielenterveysongelmien vuoksi.

Ihaksisen mukaan hyvinkääläismiehen päätös ampumisesta syntyi viimeisen vuorokauden aikana ennen ampumistapausta. Ampumistapauksessa sai surmansa kaksi ihmistä ja useita henkilöitä loukkaantui.

Ihaksisen mukaan hyvinkääläismiehen ampumista edeltävät liikkeet ovat selvinneet tarkkaan poliisille.

– Tapahtumien kulku ja ne asiat, jotka ovat johtaneet tekoon, ovat selvillä, Ihaksinen toteaa.

Hän ei suostu kuitenkaan valottamaan teon motiivia tarkemmin.

MTV3 Uutisten saamien tietojen mukaan ampumavälikohtauksessa vakavasti loukkaantunut poliisi on edelleen Meilahden sairaalassa hoidettavana. Häntä on kuulusteltu asiasta asianomistajana, ei todistajana.

Hyvinkääläismiestä epäillään nyt kahdesta murhasta, seitsemästä murhanyrityksestä sekä vaaran aiheuttamisesta, jossa asianomistajia on 36. Teko tapahtui Hyvinkään keskustassa 26. toukokuuta.

Syytteennoston määräaika on 30. marraskuuta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.