Hyväntekijä toivoi Facebookissa apua kodittomalle – miehen surullinen tausta paljastui yllättäen: "Heillä ei ollut aavistustakaan..."

Kadulla elänyt Declan pääsi jouluksi kotiin, koska häntä auttanut Siobhan kirjoitti hänestä Facebookissa.

Kadulla elänyt Declan pääsi kuin ihmeen kaupalla kotiin jouluksi. Hän saa kiittää tästä sosiaalista mediaa, kertoo The Sun.

Kaikki alkoi Siobhan Foranin kirjoituksesta. Nainen kertoi Facebookissa, että toivoi vaatelahjoituksia kodittomalle Declanille. Hän kuvaili miehen asuvan kadulla Manchesterissa.

– Hän oli ollut siellä (kaduilla) pitkään ja hän on niin ihana mies. Hän ei koskaan pyydä rahaa ja toivottaa vain kaikille hyvää joulua, Siobhan kuvaili haastattelussa.

Declan kärsi dementiasta

Toimittaessaan Declanille tavaralahjoitusta Siobhan kysyi, voisiko hän soittaa tämän puolesta jollekulle. Mies kertoi, että hänellä on tytär, jota hän haluaisi mennä tapaamaan siistiydyttyään ensin.

– Seuraavana päivänä sain soiton naiselta, joka kertoi olevansa Declanin sisarentytär ja että hän oli nähnyt julkaisuni. Hän kertoi, että Declan oli ollut kadoksissa kaksi vuotta ja ettei heillä ollut aavistustakaan, että hän oli koditon.

Soittaja kertoi myös, että Declan kärsii dementiasta. 

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Declan pääsi jouluksi kotiin

Siobhan palasi kadulle etsimään Declania. Mies pääsi jouluksi perheensä luo; hän pääsi kylpyyn, sai puhtaat vaatteet ja viettää aikaa perheensä seurassa.

Seuraavaksi perhe tutkii, voisiko Declan saada oman asunnon.

Siobhan sai törkypalautetta hyvästä teostaan

Siobhan kertoi myöhemmin, ettei tiennyt tarinan päätyvän lehtiin, sillä Declanin perhe oli saanut päättää julkaisusta. Tarinasta tuli kuitenkin pian hitti.

Siobhan sai yllättäen paitsi kiitosta, myös vihapostia, koska auttoi Declania. Moni parjasi hänen auttavan miestä "itsekkäistä syistä", kuten lehteen päästäkseen; osa arvosteli myös Siobhanin päätöstä käyttää lastensa kuvia Declanista kertoessaan.

Aikoo jatkaa auttamistyötä

Siobhan aikoo joka tapauksessa jatkaa hyvän tekemistä, ja opettaa lapsensakin toimimaan samoin.

– Älä ajattele, että yhden ihmisen auttaminen ei merkitse mitään, älä lannistu, kun yrität auttaa. Jos sinulla on ylimääräisiä, vanhoja vaatteita, hygieniatarvikkeita, jos sinulla on kotonasi turhana vanha takki, se voi auttaa jotakuta todella paljon, ja nykyaikana pienikin kiltteys kantaa pitkälle, Siobhan sanoo.

Hän toivoo, että uuden vuoden kunniaksi myös vihapostia lähettävät ihmiset löytäisivät onnea ja positiivisuutta.

Lue myös:

    Uusimmat