Mainos

Hyväksikäytön uhrit turvaan Toijalassa

Toijalassa on otettu huostaan kymmenkunta 12-15-vuotiasta tyttöä, joiden epäillään joutuneen seksuaalisen hyväksikäytön uhreiksi. Juttuun liittyy mahdollisesti myös saatananpalvontaa.

Toijalassa on paljastunut laaja tyttöjen seksuaalinen hyväksikäyttö. Kaupungin sosiaaliviranomaiset ovat siirtäneet turvaan ja pitkäaikaiseen hoitoon joukon yläasteikäisiä tyttöjä, jotka ovat kertoneet joutuneensa seksuaalisen hyväksikäytön uhreiksi.

Sosiaalijohtaja Pirjo Kukkosen mukaan lastensuojelun hoivissa on yhteensä kymmenkunta 12-15-vuotiasta tyttöä. Sosiaalijohtaja kertoo saaneensa keskusteluissa tyttöjen kanssa vahvoja viitteitä siitä, että seksuaaliseen hyväksikäyttöön liittyy huumaavia aineita ja saatananpalvontaa. Tyttöjä on ajelutettu myös Toijalan ulkopuolella.

Sosiaalijohtaja toivoo poliisin tutkivan tapaukset mahdollisimman pian, sillä tytöt ja heidän vanhempansa pelkäävät tekijöitä. Rikoksiin syyllistyneitä on Kukkosen käsityksen mukaan enemmän kuin kaksi ja joukossa on osin paikkakuntalaisia. Poliisi on vaitonainen, koska pelkää julkisuuden haittaavan tutkimuksiaan.

Avussa ei säästetä

Sosiaalijohtaja Kukkonen on tyytyväinen siitä, että yläasteikäisten tyttöjen outoon käyttäytymiseen saatiin vihdoin selvyyttä, kun yksi uhreista otti omasta tahdostaan yhteyttä lääkäriin kaksi viikkoa sitten. Jo samana päivänä pyysi muutama muukin tyttö sosiaaliviranomaisia järjestämään itselleen turvallisen paikan.

- Kaikki lähtivät mielissään. Minkäänlaista vastustusta ei näkynyt, muistelee Kukkonen.

Toijalan koulu-, sosiaali- ja terveysviranomaiset olivat viime talvesta lähtien kummastelleet useissa palavereissa, mistä oikein on kysymys, kun monen koululaisen elämä oli joutunut epätasapainoon.

- Tytöissä alkoi näkyä saatananpalvontaan liittyviä merkkejä, kuten uudenlaista pukeutumista ja itsensä viiltelemistä, kertoo Kukkonen.

- Moni yritti jututtaa tyttöjä, mutta kukaan heistä ei suostunut kertomaan taustoista kotona tai koulussa. Sosiaalijohtajan mukaan suurin osa uhreista on käynyt samaa koulua. Kaikki eivät kuitenkaan ole kotoisin Toijalasta.

Sosiaalijohtaja Kukkosen mukaan tytöille pyritään järjestämään sijoituspaikoissaan mahdollisimman normaali elämä, muun muassa mahdollisuus jatkaa koulunkäyntiä. Osa tarvitsee psykiatrista apua. Toijalan kaupungin laaja säästöohjelma ei tässä tapauksessa vaikuta palveluihin, lupaa Kukkonen.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 18.09.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.