Ott Tänak paljasti: Hyundain kohupäätöksen taustalta löytyi tallipäälliköäkin korkeampi nimi – "Se on turhauttavaa"

1:37
Ott Tänak happamana tiimikäskystä maalissa.

Hyundai nappasi Kreikan MM-rallissa kolmoisvoiton, mutta siitä huolimatta talliin kohdistuu lähinnä kysymyksiä niin sisä- kuin ulkopuoleltakin. Ott Tänak kamppailee maailmanmestaruudesta, mutta silti tämän ei annettu ajaa voitosta kärjessä ollutta Thierry Neuvillea vastaan.

Kalle Rovanperän MM-johtoa 53 pisteeseen kaventanut Tänak oli pettynyt, ettei talli mahdollistanut hänelle riskittömältä vaikuttanutta ohitusta Neuvillesta. Tänakin voitto olisi kaventanut eron 46 pisteeseen.

Tänak kertoi virolaiselle Postimees-lehdelle, että käsky tuli tallipäällikköäkin (Julien Moncet) ylemmältä taholta, Hyundain moottoriurheilujaoston puheenjohtajalta Sean Kimilta.

– Ennen 15. erikoiskoetta meille kerrottiin, että nyt on suojeltava sijoituksia. Joten ei enää kilvanajoa, Tänak sanoi lehdelle.

– Se oli selkeä käsky puheenjohtajalta: taistelu voitosta on tukahdutettava, eikä Thierrya saisi enää painostaa. Meidän näkökulmastamme se on turhauttavaa, mutta tallin näkökulmasta ymmärrettävää. Vaikea tilanne joka tapauksessa, Tänak sanoi.

MM-sarjaa on jäljellä kolme kilpailua. Seuraavaksi ajetaan kuun taitteessa Uudessa-Seelannissa.

Tänakin kommenteista uutisoi Suomessa ensimmäisenä Ilta-Sanomat.Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja