Hyttynen pisti otsaan, sitten alkoivat oireet – lopulta 21-vuotias pilottikokelas kuoli

21-vuotias brittinainen menehtyi hyttysen piston seurauksena. 

21-vuotias pilottikokelas menehtyi hyönteisen purtua häntä otsaan. Suffolkista kotoisin oleva Oriana Pepper oli päässyt EasyJetin lentäjäkoulutukseen. Brittinainen oli treenaamassa lentämistä Belgiassa, kun hyönteinen – ilmeisesti hyttynen – pisti häntä otsaan, kertoo Suffolk Live.

Purema tulehtui ja infektio levisi Orianan aivoihin. Hän menehtyi vuoden 2021 heinäkuussa. Tapausta kommentoinut kuolemansyyntutkija totesi, ettei koskaan ole nähnyt vastaavaa.

Ötökkä puri otsaan, sitten alkoivat oireet

Hyttynen oli pistänyt Orianaa lentokoulutuksen aikana. Piston jälkeen Oriana oli kokenut arkuutta kulmakarvojensa alueella. Puremasta jäi punainen piste, ja silmän alue oli turvonnut. Oriana oli lisäksi valittanut kipua selässään.

Oriana kävi lääkärissä ja sai antibioottikuurin, mutta siitä huolimatta infektio eteni. Lopulta Orianan kunto romahti ja hän lyyhistyi suihkussa ollessaan. Miesystävä kiidätti naisen sairaalaan.

Lääkärit yrittivät pelastaa Orianaa, mutta hän vajosi tästä huolimatta koomaan ja kuoli myöhemmin sairaalassa.

"Valitettava tragedia nuorelle naiselle"

Kuolemansyytutkijan mukaan Orianaan iskenyt tulehdus aiheutti tukoksen aivojen verisuonistossa. Infektion kehossa aiheutti Staphylococcus aureus -bakteeri.

Kyseessä on yleinen bakteeri, jota voi löytyä ihmisestä esimerkiksi iholta, nenästä, suun limakalvolta ja ulosteista, kertoo Ruokavirasto. Staphylococcus aureus on yleisimpiä ruokamyrkytystä aiheuttavia bakteereja Suomessa. 

Osalle bakteerikannasta on myös kehittynyt vastustuskyky antibiootteja kohtaan, kertoo Terveyskirjasto. Tällöin puhutaan MRSA:sta. MRSA aiheuttaa samanlaisia infektioita "tavallinenkin" stafylokokki, mutta hoito hankaloituu, koska toimivien antibioottien valikoima on pienempi. MRSA voi aiheuttaa myös vakavan infektion, kuten keuhkokuumeen tai verenmyrkytyksen.

Kuolemansyytutkijan mukaan kuolemaan johti hyönteisen pisto otsaan ja sitä seurannut infektio.

– [Tämä on] valitettava tragedia nuorelle naiselle, jolla selvästi oli upea ura edessään, Suffolkin vanhempi kuolemansyytutkija Nigel Parsley kuvasi BBC:n mukaan.

Katso myös: Hämähäkki puri festareilla – nainen melkein menetti jalkansa:

Lue myös:

    Uusimmat