Mainos

Hysteeriset lapset pakenevat Rion kouluampujaa - dramaattinen video julki

Brasilialaiset yrittävät yhä ymmärtää eilen sattunutta maan historian ensimmäistä kouluampumistragediaa.

Koulun entinen oppilas, 23-vuotias Wellington Menezes de Oliveira käveli sisään kouluun ja ampui kuoliaaksi 12 ihmistä ja itsensä. Ainakin 12 oppilasta loukkaantui ammuskelussa.

Verilöyly tapahtui köyhässä Realengon lähiössä Rio de Janeirossa.

Mies oli tullut koululle ja ilmoittanut, että hän pitää koulutunnin eräälle luokalle. Tämän jälkeen hän oli kävellyt sisään luokkaan ja aloittanut silmittömän ampumisen.

Laukausten äänet kuuluivat myös muihin luokkiin, joissa opettajat lukitsivat ovet ja kehottivat lapsia menemään pulpettien alle suojaan.

11-vuotias Marcos Silva selvisi ampumisvälikohtauksesta haavoittumattomana.

- Kaikki makasivat lattialla aivan hiljaa. Opettaja sanoi, että me emme saa päästää ääntäkään, jotta hän ei huomaa meitä. Ajattelin, että jos hän tulee sisään luokkaamme, me kuolemme kaikki, kertoi Silva uutiskanava BBC:n haastattelussa.

Koulun valvontakameralle taltioitui dramaattinen hetki, jossa kauhistuneet oppilaat säntäävät ulos koulurakennuksesta. Osa heistä oli haavoittunut ammuskelussa.

Rodrigo Alves Pereira oli kaupassa lähellä koulua, kun hän kuuli useita laukauksia koulurakennuksesta.

- Juoksin ulos ja näin useiden lasten ryntäävän ulos koulusta. Osa heistä oli täysin veren peitossa, he vapisivat ja pyysivät apua. Yksi oli haavoittunut olkapäähänsä. He olivat epätoivoisia ja itkivät, järkyttynyt Pereira kertoo.

Noin 400 oppilaan peruskoulun oppilaat ovat iältään 9 - 14-vuotiaita. Koulu sijaitsee Rio de Janeiron läntisessä osassa.

(MTV3)

Huom. Video sisältää materiaalia, joka saattaa järkyttää herkkiä katsojia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.