Mainos

Hyssälä tarjoaa kehittämiskeskusta terveyskeskustyön tueksi

Valtakunnallinen terveyskeskustyön kehittämiskeskus voi tarjota ministerin mukaan osaamista ja resursseja perusterveydenhuollon kehittämiseksi.

Peruspalveluministeri Liisa Hyssälän mukaan terveyskeskukset tarvitsevat tuekseen kehittämiskeskuksen. Keskuksen perustaminen on kirjattu ministeriössä valmisteltavaan terveyskeskus 2015-strategiaan, Hyssälä kertoi lääkäripäivillä tänään.

Valtakunnallinen terveyskeskustyön kehittämiskeskus voi tarjota ministerin mukaan osaamista ja resursseja perusterveydenhuollon kehittämiseksi. Sen avulla voidaan myös taata se, että eri puolilla Suomea kehitetyt hyvät käytännöt leviävät kattavasti koko maahan.

- Kehittämiskeskuksella ei haeta uuden laitoksen perustamista, vaan nykyisten kehittämisvoimavarojen kokoamista ja vahvistamista sekä parempaa vuoropuhelua kentän ja valtakunnallisten toimijoiden välillä. Tähän työhön tarvitaan mukaan ministeriön lisäksi Stakes, Kansanterveyslaitos, yliopistot ja ammattikorkeakoulut.

Kehittämiskeskus jatkaisi Hyssälän mukaan kansallisen terveyshankkeen aluetukihenkilöiden työtä. Ministeri toivoo, että kehittämiskeskuksen avulla voidaan nostaa "vanhanajan" kansanterveystyö kunniaan. Keskus tulisi olemaan moniammatillinen ja tukisi perusterveydenhuollon kaikkien ammattiryhmien toiminnan kehittämistä.

Hyssälän huolena on erityisesti terveyskeskusten lääkärivaje, vaikka lääkäreitä valmistuu tällä vuosikymmenellä joka vuosi 200 enemmän kuin jää eläkkeelle. Lääkärintehtävistä on liki yhdeksän prosenttia kokonaan hoitamatta, ja seitsemän prosenttia terveyskeskuslääkärin tehtävistä hoidetaan ostopalveluna. Alueellinen lääkärivajeen vaihtelu on suurta, ministeri muistutti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.