Mainos

Hyssälä: Perheväkivallan ehkäisyyn erikoisyksikkö

Uutta perheväkivallan ehkäisyyn keskittyvää vastuuyksikköä esitetään perustettavaksi Stakesin yhteyteen.

Vastuuta lähisuhde- ja perheväkivallan ehkäisystä on peruspalveluministeri Liisa Hyssälän mielestä keskitettävä.

Hyssälä esittää, että Stakesin yhteyteen perustettaisiin erillinen vastuuyksikkö, joka ottaisi ohjat käsiinsä koko suuresta ongelmasta. Yksikön perustaminen on esillä sisäisen turvallisuuden ministeriryhmässä tänään.

- Ongelma on niin kärjistynyt, että nyt tarvitaan yksi yhteinen nyrkki ehkäisytyötä johtamaan. Asiaa on puitu jo vuosia, mutta toistaiseksi ei ole päästy puusta pitkään, koska ongelma on liian monen hallinnonalan käsissä, Hyssälä sanoo.

Ministerin mukaan vastuuta näin isosta asiasta ei voi sälyttää myöskään järjestöille.

"Yksikkö toisi miljoonasäästöt"

Hyssälän kaavailemaan yksikköön tulisi aluksi kuusi ihmistä. Rahat sen perustamiseen hän haluaisi jo seuraavaan budjettiin. Yksikkö sijoitettaisiin todennäköisesti Stakesin yhteyteen, mutta vaihtoehtoinen paikka voisi olla myös Kansanterveyslaitos.

Yksikön tehtäväkenttään kuuluisi muun muassa perheväkivallan ehkäisyyn liittyvä tutkimus, koulutus, julkaisutoiminta ja kansainvälinen yhteistyö sekä koko tämän kokonaisuuden ohjaaminen.

Yksikkö voisi olla asiantuntijana myös lainsäädännön valmistelussa, sillä uutta lainsäädäntöäkin tarvitaan, uskoo Hyssälä.

Yksikölle on turvattava myös riittävä rahoitus. Euromääriä ei tässä vaiheessa ole kuitenkaan laskettu.

Hyssälä on silti vakuuttunut, että hanke on paitsi inhimillisesti myös taloudellisesti kannattava. On laskettu, että jos perheväkivallasta saadaan ehkäistyä 10 prosenttia, koituu siitä yhdeksän miljoonan euron säästöt.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.