Mainos

Hyökkäys Irakiin yhä lähempänä

Lähtölaskenta Yhdysvaltain iskulle Irakia vastaan saattaa alkaa jo ensi perjantaina, jolloin muslimien paastokausi ramadan päättyy, kertoi amerikkalainen lehti The New York Times (NYT) tänään.

-Edessä on vielä viimeinen diplomatiakierros, sitten uhkavaatimus ja sitten toimimme, selitti nimettömänä pysytellyt Yhdysvaltain kansallisen turvallisuusneuvoston jäsen lehdelle.

Presidentti Bill Clinton piti tärkeimpine avustajineen eilen kokouksen, jossa tarkasteltiin Irakin tilannetta ja keskusteltiin "mahdollisista seuraavista toimista", kerrottiin Valkoisesta talosta.

Kokouksessa tultiin NYT:n mukaan siihen tulokseen, että Irakin presidentti Saddam Hussein ei suostu kaikkiin YK:n vaatimiin asetarkastuksiin. Kokouksen osanottajat arvioivat, että tarvittaisiin ehkä risteilyohjuksia ja "älykkäitä pommeja" murskaamaan Irakin mahdollisuudet valmistaa joukkotuhoaseita.

Amerikkalaisviranomaiset ovat kuitenkin "piinallisen tietoisia siitä, että heitä saatetaan syyttää Irakia vastaan suunnatun hyökkäyksen käyttämisestä tekosyynä, kirjoitti NYT viitaten seksiskandaaliin, johon Clinton näyttää sotkeutuneen.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.