Tiikerihain hurja erehdys tallentui kameralle

Hurja video: Hyökkäävän tiikerihain erehdys tallentui kameralle Havaijilla 1:09
Nälkäinen tiikerihai upotti yllättäen hampaansa kalastamassa olleen miehen kajakkiin.

Miehen rauhallinen päivä kajakin kyydissä paratiisisaari Oahun edustalla Havaijilla sai hurjan käänteen, kun meren syvyydestä kimppuun hyökkäsi tiikerihai.

Scott Haraguchi jakoi sosiaaliseen mediaan kuvaamansa hurjan videon hetkestä, kun tiikerihai iski kiinni hänen kajakkiinsa Havaijilla 12. toukokuuta. Scottin ja hain kohtaamisesta uutisoivat muun muassa Fox 9 ja Storyful.

Voit katsoa Scottin kauhunhetket todistavan videon artikkelin yllä olevalta videolta. Videolla huomioitavaa on tiikerihain hyökkäyksen hurja vauhti.

Luuli alkuun harmittomaksi kilpikonnaksi

Kajakillaan kalastamassa ollut Scott kertoo kuulleensa kiitävän äänen. Mies ehti nähdä meressä jonkin nopeasti liikkuvan ruskean eläimen liikkuvan vauhdilla kajakin rinnalle.

– Luulin alkuun sen olleen kilpikonna. Se kaikki tapahtui niin nopeasti, Scott paljastaa.

Seuraavassa hetkessä ihka elävä tiikerihai nappasi kajakista kiinni valtavalla kidallaan. Videolla voi nähdä, että Scott siirsi vaistomaisesti jalkansa ylös vedestä yrittäessään pitää tasapainonsa. Hain hyökkäys oli heilauttanut kajakkia. Nostaessaan jalkaansa Scott vahingossa potkaisi haita päähän ja työnsi eläimen takaisin veteen.

– Jos kysyisitte minulta, tekisinkö niin uudestaan, jopa ilman haita, niin en uskoisi minulla edes olevan tuollaista venyvyyttä, Scott kertoo potkaisustaan.

Ilmeisesti hai tajusi erehtyneensä, eikä iskenyt syömäkelvottomaan kajakkiin toistamisen.

– Oikeasti tilanteessa luulin hain vain törmänneen kajakkiin. Tilanne valkeni minullekin vasta jälkikäteen nähdessäni kuvaamani tilanteen kotona, Scott paljastaa.

Hylje vai kajakki?

Scott uskoo tiikerihain erehtyneen luulemaan kajakkia hylkeeksi.

– Näimme loukkaantuneen hylkeen noin puoli tuntia hain hyökkäyksen jälkeen. Epäilen, että hai oli haavoittanut sitä aiemmin ja odotti sen menehtymistä. Se tuli takaisin ja erehtyi luulemaan kajakkiani loukkaantuneeksi hylkeeksi, Scott spekuloi.

Havaijin osavaltion mukaan saaria ympäröivissä vesissä elää noin 40 erilaista hailajia. Niistä noin kahdeksan ovat suhteellisen yleisiä ja elävät rannikon lähistöllä. Tiikerihai kuuluu yleisimpiin lajeihin ja sitä pidetään vaarallisimpana hailajina Havaijin vesillä.

– Ihmisten, jotka menevät veteen, tulisi tiedostaa sen piilossa olevat vaarat. Useat merenelävät voivat aiheuttaa pahoja vammoja ihmisille. Hait ovat vain yksi esimerkki kyseisistä eläimistä. Meressä ihmiset ovat vierailemassa maailmassa, joka kuuluu haille, Havaijin osavaltio kertoo.

YouTubessa Scottin videon on nähnyt yli 1,3 miljoonaa ihmistä viikon aikana.

– Aikamoinen säikäytys. Kiva, että olet kunnossa, eräs käyttäjä kommentoi.

– Uskomatonta, kuinka nopea hain hyökkäys oli. Aikaa ei jää muulle kuin paniikille. Onneksi olet kunnossa veli, kirjoitti toinen. 

Lähteet: Storyful/Reuters, Fox 9 ja Hawaii Nearshore Fishing/YouTube

Lue myös:

    Uusimmat