Kalastusreissun hurja käänne tallentui videolle: Hai hyppäsi veneeseen!

Makrillihain huima hyppy tallentui videolle! Tältä tilanne näytti kalastusveneen kyydissä! 1:32
Videolla näytetään, mitä kalastusveneessä tapahtui!

Rutiininomainen kalastusreissu sai yllättävän hurjan käänteen, kun syöttiin tarttunut makrillihai hyppäsi aluksen kyytiin. Yksi mukana olleista sattui tallentamaan tilanteen videolle.

Makrillihai hyppäsi kalastusveneen kyytiin Mainen rannikolla Yhdysvalloissa. Eräs aluksella olleista sattui tallentamaan tapahtumat kameralle, kertoo CNN.

Kaikki tapahtui tavanomaisella kalastusretkellä

David Sinclair järjestää kalastusretkiä Mainessa Saint Georgen edustalla. Hän vie asiakkaita kalastamaan haikaloja. Asiakkaat pääsevät katsomaan niitä läheltä ja niihin asennetaan jäljitin.

Davidin 16-vuotias lapsenlapsi Cameron toimii perämiehenä.

– Taisin napata ensimmäisen hain, kun olin 4-vuotias, hän sanoo.

Yllättäen vastaan tuli makrillihai

Yleensä David ja Cameron näkevät kalastusretkillä vain sinihaita. Tuona elokuun päivänä noin 20–30 kilometrin päässä rannasta kohdille sattui yli kaksimetrinen makrillihai.

– Yhtäkkiä jokin tarttui syöttiin. Se oli tosi iso ja tosi nopea. Sitten se hyppäsi. Tiesimme heti, että se oli makrillihai, sanoo Cameron.

David kertoo, että hai tarttui reissussa mukana olleen toisen 16-vuotiaan nuoren syöttiin. Hetken tallensi videokameralle tämän isä, joka oli yläkannella kameransa kanssa.

– Hänestä oli hauskaa taistella sen kanssa ja se hyppäsi neljästi ennen kuin päätyi veneeseen. Yhtäkkiä huomasimme, että se putosi taivaasta veneeseen, David sanoo.

Cameron kertoo kaiken tapahtuneen nopeasti: yhtäkkiä makrillihai oli hänen edessään. Hän kertoo, että se iski häntä naamaan pyrstöllään ja päätyi kannelle aivan hänen lähelleen.

David kertoo, että makrillihait ovat nopeita kaloja ja niillä on suuret hampaat. Hän ajatteli, että joku mukana olleista oli suurella todennäköisyydellä saanut vammoja.

Kukaan ei loukkaantunut

Kaikeksi onneksi kenellekään ei käynyt kuinkaan, ei myöskään haille.

David kertoo, että haista otettiin joitain mittoja ja se merkittiin. Sitten se vapautettiin takaisin veteen.

Rutiininomainen kalareissu sai siis yllättävän ja hurjan käänteen.

– Oli aika vaikuttavaa nähdä tuollaisen kalan putoavan taivaasta suoraan eteeni.

Mikko "Peltsi" Peltola opasti toimittajamme perhokalastuksen saloihin. Katso alla olevalta videolta, miten ensikertalainen tilanteesta suoriutui!

Perhokalastukseen on siirtynyt viime vuosina paljon naisia. Mikä siinä viehättää ja kuinka vaikeaa on alle gramman painoisen perhon heittäminen? 4:55
Näin sujui perhokalastuksen harjoittelu Mikko ”Peltsi” Peltolan opastuksella!

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat