Mainos

Huutava cheerleader-tyttö pakotettiin väkisin spagaattiin – äiti: "Olin kauhuissani"

Videolla spagaattiin pakotettu tyttö pyytää muita lopettamaan yhdeksän kertaa 24 sekunnin aikana. Video saattaa aiheuttaa ahdistusta.

Videolla 13-vuotias Ally Wakefield huutaa tuskasta, kun muut tytöt pitelevät häntä aloillaan. Kyse ei kuitenkaan ole koulukiusaamisesta, vaan cheerleader-treeneistä, joista onkin nyt tehty ilmoitus poliisille, kertoo CBS-uutissivusto.

Videolla spagaattiin pakotettu amerikkalainen Wakefield pyytää muita lopettamaan yhdeksän kertaa 24 sekunnin aikana. Videota kuvanneet henkilöt lähettivät sen nimettöminä poliisille.

Wakefieldin äiti Kirsten ymmärrettävästi järkyttyi videosta.

– Olin kauhuissani. Tyttäreni näytti ne (videot) minulle, kun ajoin... Melkein kolaroin toisen auton kanssa ja ajoin tieltä, Kirsten kertoo.

Valmentaja Ozell Williamsin mukaan videota on esitelty "poissa kontekstistaan", ja kyseessä on normaali tapa harjoitella spagaattia.

Valmentaja ja muita koulun henkilökunnan jäseniä on pidätetty virantoimituksesta toistaiseksi. Wakefieldia hoitaa fysioterapeutti.

– Tämä (treenitapa) aiheutti sen, että lihaskudosta ja jänteitä repeytyi, lisäksi kinnerjänne venähti, äiti kuvaa.

Tapaus sattui kesäkuussa 2017, mutta video julkaistiin vasta elokuussa. Koulu kuitenkin tiesi videoista kuukausia.

Koulu on ilmoittanut, että videolla esitetyt tapahtumat ovat ahdistavia eivätkä missään tapauksessa edusta koulun arvoja.

NY Post -lehti sai haltuunsa kahdeksan samanlaista videota, joissa tytöt huutavat tuskasta. Yksi tytöistä kertoo itkeneensä treenin aikana niin, ettei saanut henkeä. Wakefield itse kertoi, ettei ollut odottanut joutuvansa tekemään edistynyttä spagaattia pakolla.

– Se repi jänteitäni ja lihaksiani samaan aikaan, hän kertoo.

– Minun ei pitäisi joutua pelkäämään koulun cheerleadingia. Hän (valmentaja) teki siitä sellaista, että pelkään.

"Noin revitään lihaksia"

Video on herättänyt runsaasti keskustelua, ja yllättäen myös treenitavan puolestapuhujia löytyy. Romper-lehden Facebook-sivustolla itsekin cheerleaderiksi itseään kuvaava Nina kertoo vastaavan treenimetodin olevan käytössä kaikilla "vakavissaan kisaavilla tiimeillä".

– Olen niin kyllästynyt tähän valtiolliseen itkupillejä, jotka ovat uhreja joka kerta, kun tapahtuu jotakin, mitä he eivät ymmärrä tai tajua, Nina tylyttää.

Muut cheerleadingia harrastaneet kuitenkin toteavat, ettei heitä ole koskaan treenattu samalla tavalla. Myös muiden mielestä videolla tapahtuva "kuntoilu" on vaarallista.

– Kuka ihme opetti heidät treenaamaan spagaattia noin? Noin revitään lihaksia! Spagaatti vaatii asteittaista venytystreeniä ajan kuluessa! Sitä ei koskaan saa pakottaa noin, Kelcie toteaa.

– Näin tämän artikkelin toisella sivulla ja joku oikeasti kommentoi "ei kipua, ei tuloksia". Ei. "Ei kipua, ei tuloksia" on asia, jonka sanot, kun haluat puskea itseäsi juoksemaan ylimääräisen mailin. Kun lisäät ylimääräiset viisi tai kymmenen paunaa painonnostorutiiniisi. Se ei ole sitä, että pakotetaan joku vahingoittamaan itseään pysyvästi, Alexandria sanoo.***

1:46

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.