Koulu jakoi "isorintaisimman" ja "isopeppuisimman" palkinnon nuorille: "Väärin niin monella eri tavalla"

1:54
Koulu jakoi "isorintaisimman" ja "isopeppuisimman" palkinnot.

Wisconsinissa sijaitseva Tremper High School on joutunut myrskyn silmään, koska koulu palkitsi cheerleadereistaan "isorintaisimman" ja "isopeppuisimman".

Yhdysvaltalaiskoulu joutui myrskyn silmään annettuaan oppilailleen kyseenalaisia palkintoja. Wisconsinissa sijaitseva Tremper High School palkitsi cheerleadereistaan "isorintaisimman" ja "isopeppuisimman".

Alentavaa naisia kohtaan

Palkinnot jaettiin cheerleadereiden juhlatilaisuudessa. Paikalla olleista aikuisista neljä teki tilanteesta valituksen.

– Koen, että minun pitää kertoa tämä sinulle suojellakseni näitä tyttöjä, koulussa ennen työskennellyt Patti Hupp kirjoitti rehtorille ja totesi pitävänsä palkintoja "äärimmäisen alentavina naisia kohtaan".

Valmentaja kehui peppua

Kun isorintaisimman palkintoa annettiin, valmentaja Patti Uttech totesi, että palkinnon saaja on aina vaarassa saada aivotärähdyksen juostessaan, koska hänen rintansa ovat niin "valtavat".

– Rakastamme hänen peppuaan. Kaikki rakastavat hänen peppuaan, Uttech kuvvasi isopeppuisimman palkintoa jakaessaan.

Myös joukkueen hoikimmalle jaettiin palkinto.

Palkintoja jaettu jo vuosia

Samoja palkintoja on jaettu jo vuodesta 2017; Uttechin mukaan koulun seniorit olivat halunneet jakaa palkintoja ja tarkoituksena on vitsailla sen kustannuksella, että treeneissä tytöt ovat usein fyysisesti lähekkäin ja saattavat töniä toisiaan kehonosillaan.

Palkinnon saaneet oppilaat eivät valittaneet niistä. Muita alkuvuonna 2018 jaetut pystit kuitenkin häiritsivät.

– Kun se tyttö meni vastaanottamaan isorintaisimman palkinnon, mitä luulet kaikkien tuijottaneen? Itse olisin kuollut, eräs cheerleader kommentoi.

Osa nuorista uskoo, että tytöt ottivat palkinnon vastaan iloiten, koska "mitä muutakaan he olisivat voineet tehdä".

– Jos tyttäreni olisi saanut yhden noista palkinnoista, olisin todellakin rynnännyt lavalle. Se oli niin väärin niin monella eri tavalla, paikalla ollut äiti sanoo.

"Ymmärrän, että elämme poliittisesti korrektissa maailmassa..."

Valmentaja Uttech lähetti rehtorille kirjeen, jossa totesi, että tyttöjen vanhemmista palkinnot olivat "hauskoja".

– Ymmärrän, että elämme poliittisesti korrektissa maailmassa nykyisin, mutta tykkäämme pitää hauskaa ja pitää asiat keveinä, Uttech kirjoitti.

Uttechia pyydettiin myöhemmin eroamaan ja lähettämään anteeksipyyntö mukana olleille tytöille. The New York Timesin tietojen mukaan Uttech on kuitenkin vuonna 2019 edelleen töissä koulussa.

Uhattiin syytteellä

Koulua uhattiin syytteellä helmikuussa 2019, koska se ei tehnyt "mitään merkittävää" korjatakseen tilanteen. Kirjeen lähettänyt American Civil Liberties Union toteaa, että valmentajat käyttävät edelleen asiatonta ja "häirinnäksi luokiteltavaa" kieltä.

ACLU:n mukaan rehtori tutki asiaa ja totesi, ettei mitään väärää ole tapahtunut.

Vuoden 2019 cheerleaderjuhlat pidetään koulussa maaliskuussa. Paikalle ei Timesin mukaan ole kutsuttu vanhempia. Koulupiirin tiedotteen mukaan kyseisiä palkintoja ei hyväksytä eikä niitä tule enää jakaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja