Mainos

Huumetesti poliisikoulutuksen ehdoksi

Poliisiksi hakeutuville tulee pakollinen päihdetesti. Päihdetesti sisältyy huomenna eduskunnalle annettavaan lakiesitykseen poliisikoulutuksesta. Samalla muutetaan poliisihallintolakia ja poliisilakia.

Esityksen mukaan poliisin perustutkintokoulutukseen hakeutuva olisi velvollinen osallistumaan päihdetestiin ennen koulutukseen hyväksymistä. Oppilaskokelaalta testattaisiin alkoholin, huumeiden ja lääkeaineiden käyttö. Poliisin perustutkintoa suorittava olisi velvollinen osallistumaan oppilaitoksen määräyksestä päihdetestiin myös koulutuksen ja siihen liittyvän harjoittelun aikana, jos on perusteltua aihetta epäillä poliisikokelaan esiintyvän päihtyneenä koulutuksessa tai harjoitteluun liittyvässä työssä.

Lakiesityksessä ehdotetaan myös, että poliisin ylijohto voisi valtion turvallisuuden ylläpitämiseksi tai valtakunnallisen erityistilanteen hoitamiseksi määrätä poliisikokelaille myös muita tehtäviä kuin poliisille kuuluvia tehtäviä. Edellytyksenä on, että kokelaalla on riittävä koulutus. Käytännössä tämä merkitsee, että edellytyksenä on kenttä- ja hälytystoiminnan opintojakson suorittaminen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.