Mainos

Huumepoliisi ratsasi lääkärin vastaanoton

Helsingin rikospoliisin huumerikosyksikkö on tehnyt kotietsinnän helsinkiläisen lääkärin vastaanottotiloihin ja takavarikoinut sieltä huumevieroituksessa käytettäviä lääkkeitä vajaat kaksi tuhatta tablettia. Tapausta tutkitaan huumausainerikoksena. Poliisi ei antanut rikoksesta epäillyn lääkärin nimeä julkisuuteen.

Hän on tri Pentti Karvonen, joka yritti viime kesänä tuoda salaa maahan huumevieroituksessa käytettyjä Temgesic-tabletteja. Kotietsintä lääkärin vastaanottotiloihin on erittäin poikkeuksellinen toimi. Ennen poliisin tekemää ratsiaa Etelä-Suomen lääninhallituksen virkamiehet tekivät samassa huoneistossa lääkärin vastaanottotoimen tarkastuksen.

"Laiton takavarikko ja hirvittävä kupla"

Tri Karvonen pitää vastaanottotiloihinsa tehtyä kotietsintää ja siihen liittyvää takavarikkoa yhden lääkkeen osalta laittomana ja muuten "hirvittävänä kuplana". Hänen mukaansa vastaanotolta takavarikoitiin huumevieroituksessa käytettäviä Ranskasta hankittuja 2 milligramman Suvutex-tabletteja ja niitä kymmenen kertaa miedompia Temgesic-tabletteja. Tableteista Suvutexit olivat Karvosen mukaan potilaiden omaisuutta ja säilössä hänen vastaanottotiloissaan. Temgesicit olivat taas "harmaatuontia".

Yleisövihjeitä huumeista

Huumerikosyksikkö teki kotietsinnän eilen rikoskomisario Raimo Paakkalan johdolla. Ratsia tehtiin, koska poliisille oli tullut useita yleisövihjeitä Kalevankadulla sijaitsevasta huumeiden myyntipaikasta.

Tarkistuksissa kuitenkin todettiin, että kyseessä olikin lääkärin vastaanotto, jota kautta asiakkaat saivat lääkkeiksi luokiteltavia lääkeaineita. Lääkelain mukaan lääkkeiden vähittäismyynnin tulisi tapahtui ainoastaan apteekkien kautta. Erikseen voidaan terveyskeskuksesta tai sairaalasta luovuttaa potilaalle vastikkeetta vähäisiä määriä kiireellisen hoidon aloittamisessa tai aloitetun hoidon keskeyttämättömyyden turvaamiseksi tarvittavia lääkkeitä. Terveydenhuollon oikeusturvakeskus on kieltänyt Karvosta määräämästä mm. Temgesiciä.

Huumevierotus keskitetty

Sosiaali- ja terveysministeriön viime syyskuussa voimaan tulleiden määräysten mukaan opiaattiriippuvaisten potilaiden hoito on keskitetty Helsingin ja Oulun yliopistollisiin keskussairaaloihin sekä Helsingin kaupungin psykiatristen sairaaloiden yksikköön. Näissä yksiköissä opiaattiriippuvaisten hoitoon saadaan käyttää tiettyjä huumeiksi luokiteltavia lääkkeitä.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.