Huuhkajat-kapteeni Lukas Hradeckylta erityinen toive omilleen – "Ei saa näkyä"

Huuhkajat-kippari Lukas Hradecky toivoo joukkuetovereiltaan rentoutta kohtalonottelun alla – "Se on tämän jengin vahvuus" 6:47
Näin Lukas Hradecky ennakoi tärkeää Wales-ottelua.

Huuhkajien kapteeni Lukas Hradecky peräänkuuluttaa joukkueeltaan rentoutta, vaikka torstaina pelataankin suurilla panoksilla.

Huuhkajat valmistautuu parhaillaan huipputärkeään EM-jatkokarsintaotteluun Bristolissa ja katseet on käännetty tiukasti vastustaja Walesiin.

Karsintojen alla Huuhkajien ympärillä kuitenkin kuohui, kun Robert Taylor jättäytyi viime tingassa pois joukkueesta. Taylorin yllätysratkaisu nousi Suomessa nopeasti suureksi puheenaiheeksi, mutta joukkueen keskuudessa tapaus on käsitelty huomattavasti tyynemmin.

– Näitä tapahtuu. Elämässä ja jalkapallossa pitää sopeutua eri tilanteisiin. Robert sopeutui omaan tilanteeseen ja me sopeudumme siihen, ettei hän ole täällä tänään. Ei ole mitään biiffiä mihinkään suuntaan keneltäkään. Asia meni vähän valitettavalla tavalla julkisuuteen. Se on minun osaltani jo aikoja sitten loppuun käsitelty. Keskitytään matsiin jo, Hradecky kertoo MTV Urheilulle.

Suomi kohtaa torstaina Walesin EM-jatkokarsintojen ensimmäisessä ottelussa. Ottelun voittaja puolestaan ratkaisee EM-paikan kohtalon Puola-Viro -ottelun voittajaa vastaan ensi viikon tiistaina.

– Totta kai kaikkien toiveena oli päästä jo varsinaisesta karsintaportaikosta jatkoon. Näin ei nyt ole, mutta ollaan kahden matsin päässä siitä, mitä saatiin jo ohuesti kokea. Ne ei olleet aidot EM-kisat, mutta ne antoivat kuitenkin tarpeeksi motivaatiota siihen, että haluaisi kokea kisat vielä uudestaan, Hradecky sanoo viitaten koronapandemian varjostamiin vuoden 2021, ympäri Eurooppaa pelattuihin EM-kisoihin.

Tilanne on suomalaisittain katsottuna poikkeuksellinen, sillä Suomi ei ole koskaan aikaisemmin taistellut kisapaikasta jatkokarsinnoissa. Huuhkajien kapteenina toimiva Hradecky ei kuitenkaan halua, että joukkue ottaa turhia paineita, vaikka Suomi pelaakin isoilla panoksilla.

– Isoista asioista pelataan, mutta samalla se ei saa kuitenkaan näkyä paineina. Tämän jengin vahvuus on se sopiva rentous ja sopivissa määrin jalkapallon parissa hauskanpito ja joukkueena kamppaillaan yhdessä parempia joukkueita vastaan, Hradecky painottaa.

Wales on Suomelle tuttu vastustaja viime vuosilta. Joukkueet kohtasivat vuosina 2020-21 kolmesti. Wales voitti otteluista kaksi ja yksi päättyi maalittomaan tasapeliin.

Valioliiga-pelaajia kuhiseva Wales lähtee otteluun ennakkosuosikkina, mutta tasokas vastustaja ei herätä pelkoa Huuhkajat-laumassa. Monet Huuhkajien pelaajat ovat omissa seurajoukkueissaan esiintyneet mainiosti, joten Suomi saa jalkeille itsevarman ja vahvan joukkueen.

– Meillä tulee varmasti olemaan paikkamme. Yritämme laittaa kapuloita rattaisiin. Kaanit (Kairinen), Glenit (Kamara), Jollet (Pohjanpalo) ovat pelanneet loistavaa kautta. Meillä on iskukykyinen joukkue, emmekä me lähde millään tavalla peläten tuohon matsiin, Hradecky sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat