Tuleva Wales-ottelu aiheuttaa Huuhkajat-luotsi Markku Kanervalle päänvaivaa – "Pelaajavalintoja joutuu pohtimaan pitkään"

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva oli tyytyväinen omiensa työmoraaliin, kun Suomi haki 2-1-vierasvoiton Bulgariasta. Kanerva joutuu kuitenkin puntaroimaan pitkään tärkeän Wales-ottelun pelaajavalintoja.

Huuhkajat piti haaveensa Kansojen liigan ylimmälle sarjatasolle noususta elossa, kun Bulgaria kaatui vieraskentällä 2-1-lukemin. Isäntäjoukkue Bulgaria ei tehnyt Suomen työstä helppoa, mutta lopputulos oli lopulta Huuhkajille edullinen.

– Voitto oli arvokas monessakin suhteessa. Pääsemme kamppailemaan noususta A-liigaan. Ennen kaikkea vierasvoiton ottaminen on aina arvokasta, Kanerva summaa MTV Urheilulle.

Vaikea ottelu ei ollut Suomelle helpoin mahdollinen, oli Kanerva tyytyväinen joukkueensa taisteluun.

– Olen tyytyväinen työmoraaliin, jota joukkue jälleen osoitti, taistelutahtoon ja viimeiseen asti joukkueelle pelaamiseen. Se on kantanut meitä tähänkin asti. Toivottavasti kantaa jatkossakin, Kanerva jatkaa.

Wales-ottelu aiheuttaa pohdittavaa

Keskiviikkona pelataan suurilla panoksilla, kun Huuhkajat matkaa Walesin vieraaksi. Voitolla Huuhkajat nousisi Kansojen liigan ylimmälle sarjatasolle.

Huuhkajat koki syyskuussa 0-1-tappion Walesille, joten Suomi hakee keskiviikkona revanssia. Millä eväillä Suomi sitten oikein lähtee lohkokärki Walesin kimppuun?

– Meillä on erilaisia aineksia tähän eväspakettiin. Moni pelaaja antoi hyvät näytöt Ranskaa vastaan ja tänäänkin tuolta löytyi onnistujia. Tim Sparv otti keltaisen kortin ja on pelikiellossa, mikä on tietenkin harmi. Joel Pohjanpalo loukkaantui, ja katsotaan myöhemmin, kuinka pahasta vammasta on loppupeleissä kysymys, että onkohan käytettävissä. Kyllä tänään joutuu varmaan pitkään pohtimaan pelaajavalintoja, Kanerva kertoo.

Sparvin ja Pohjanpalon poissaolo tekee loven Suomen ryhmitykseen, mutta laadukkaita paikkaajia löytyy onneksi vaihtopenkiltä. Kanerva joutunee kuitenkin viilaamaan alkuperäistä suunnitelmaansa.

– Alustavasti on suunniteltu jo tiettyä sapluunaa ja ryhmitystä, jolla lähdetään pelaamaan. Nyt se vain pitää päivittää. On aina toivottavaa, että on useampia vaihtoehtoja tietyille pelipaikoille, ja suurimmalle osalle meillä on, Kanerva toteaa.

Huuhkajat on voittanut neljä edellistä Kansojen liigan otteluaan. Itseluottamusta täynnä puhkuva joukkue uskoo vahvasti siihen, että Wales kaatuu keskiviikkona.

– Olen luottavainen. Totta kai se vaatii meiltä huippusuorituksen. Pitää olla sillä tavalla realisti. Osoitimme jo Olympiastadionilla, että pystymme pelaamaan tasaisen pelin. Valitettavasti vain hävisimme sen maalilla. Joukkueen itsetunto ja taistelutahto ovat korkealla. Meillä on vain hirveästi voitettavaa, Kanerva vakuuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat