Huuhkajilla ikävä arpaonni – näin Markku Kanerva kommentoi: "Jos jotain positiivista haetaan, niin.."

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue jatkaa EM-kisapaikan tavoittelua ensi maaliskuun jatkokarsinnoissa Walesiä vastaan. Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanervan mielestä arpaonni ei ollut suosiollinen.

Huuhkajat arvottiin jatkokarsinnoissa A-polulle, joka on vaikeampi tie ensi kesän EM-kisoihin. B-polulla vastaan olisi tullut Bosnia-Hertsegovina ja mahdollisessa finaaliottelussa Israel tai Islanti.

– Ei ollut arpa ihan suosiollinen. Jos jotain positiivista haetaan niin, toinen saadaan kotiin. Mikä olisi sen hienompaa, kun varmistaa kisapaikka kotikentällä. Se on iso haaste kellistää ensin Wales. Laatujoukkue ja oli lähellä päästä kisoihin suoraan, Kanerva toteaa.

– Mahdollisuudet on, jos saadaan aikaan nappipeli. Kaikki on mahdollista. Kova fyysinen joukkue vastassa, mutta ei mikään mahdoton, Kanerva jatkaa.

Suomi ja Wales ovat kohdanneet viimeisen reilun kolmen vuoden aikana kolme kertaa. Edellinen kohtaaminen vuoden 2021 syyskuussa oli harjoitusottelu, joka päättyi 0-0-tasalukemiin. Tätä ennen Suomi kärsi kaksi tappiota Walesille Kansojen liigassa vuonna 2020 (kotona 0-1-tappio, vieraissa 1-3-tappio).

Wales jäi neljällä pisteellä ulos suorasta EM-kisapaikasta. Se pelasi samassa karsintalohkossa lohkon voittaneen Turkin, Kroatian, Armenian ja Latvian kanssa. Wales pelasi kertaalleen tasan Turkin kanssa ja saldona Kroatiaa vastaan oli voitto sekä tasapeli. Maan murheenkryyninä oli kotitappio ja vierastasapeli Armeniaa vastaan, mitkä veivät Walesilta kisapaikan.

– Kertoo joukkueen tasosta. Brittijoukkueet ovat fyysisiä, hyviä kaksinkamppailuissa ja laatua löytyy, Kanerva sanoo.

Suomen vastustaja mahdolliseen EM-jatkokarsintojen finaaliotteluun selviää Puolan ja Viron välisestä kohtaamisesta.

– Puola on iso ennakkosuosikki Viroa vastaan ja Wales meitä vastaan. Altavastaajan asema sopii meille hyvin. Oleellista on kuitenkin se, että meillä on pelaajat terveenä ja heillä on hyvä pelituntuma maaliskuussa.

Huuhkajat kohtaa Walesin vieraskentällä 21. maaliskuuta 2024. Mahdollinen EM-kisapaikan ratkaiseva ottelu pelataan 26. maaliskuuta. Sitä ennen Suomella ei ole mahdollista pelata yhtään maaottelua. Kanerva toivoo, että asia olisi ollut toisin.

– Toivon, että tässä olisi ollut mahdollista pelata pari maaottelua. Täytyy vain tarkkailla pelaajia seurajoukkueissa ja tehdä nuo skouttaushommat. Aikaa valmistautua on tässä hyvin. Kun ei ole kansainvälisiä pelipäiviä, niin pelaajat eivät vain pääse maajoukkuetoimintaan mukaan. Sille ei voi mitään, Kanerva toteaa.

– Totta kai peli tulee jo torstaina. Maanantaina saadaan porukka kasaan, niin siinä ei ehdi montaa harjoitusta vetää. Ideaalitapauksessa peli olisi voinut olla lauantaina, niin olisi viikon verran ehtinyt valmistautumaan, mutta se on sama juttu kaikille, Kanerva päättää.
 

Lue myös:

    Uusimmat