Jere Urosella selkeä syy Huuhkajien voitolle, tyrmää paineet – "Tässä menee vielä miljoona peliä ristiin"

"Kärsivällisyys palkittiin"– Huuhkajien laitapuolustajana uurtanut Jere Urosen mietteet voitokkaan Bosnia&Hertsegovina -koitoksen jälkeen 1:18
Pääkuvan videolla Jere Urosen koko haastattelu!

Huuhkajien avauskokoonpanoon palannut laitapuolustaja Jere Uronen pelasi vahvan ottelun Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan. 

Uronen nousi etenkin ensimmäisellä puoliajalla vasenta laitaa vahvasti ylöspäin ja lähetti keskityksiä kohti Bosnian boksia. 

Uronen pääsi itsekin kerran laukomaan rangaistusalueen sisältä, mutta veto viuhui ohi Bosnian maalin. 

Huuhkajille Bosnia-ottelu oli ennakkoon elintärkeä EM-kisapaikan kannalta. Suomi ja Bosnia taistelevat käytännössä toisesta kisapaikkaan oikeuttavasta sijasta, yhdessä Kreikan kanssa. 

Urosen mielestä asetelma ei tuonut lisäpaineita otteluun.

– Ei minun mielestäni. Olemme kolme peliä pelattu tätä karsintaa, tässä menee vielä miljoona peliä ristiin ja kaikki tulevat menettämään pisteitä. Matka on vasta nuori, emmekä voi miettiä tuolla tavalla, Uronen totesi MTV Urheilulle. 

Huuhkajat pelasi kuitenkin Bosniaa vastaan varsin hyvän ottelun. Suomi puolusti tiiviisti ja pystyi hallitsemaan palloa. 

Toisella puoliajalla Suomi iski vahvasti vastaan tilanteissa, kun se pystyi riistämään pallon itselleen. 

– Mielestäni kärsivällisyys palkittiin lopuksi. Jaksoimme juoksuttaa heitä sekä tiesimme, ettei se ole helppo homma tässä kelissä prässätä ja juosta pallon perässä 90 minuuttia. Tiesimme, että vastassa oli tosi kova vastustaja ja onnistuimme tosi hyvin ottamaan heidän vahvuuksiaan pois, Uronen mietti ja jatkoi: 

– Toisella puoliajalla se lähti rullaamaan ja sitten, kun se lähti rullaamaan, tämä uskomaton yleisö oli meidän takana. Sitten on flow-tilassa ja on kiva pelata.

Huuhkajat jatkaa EM-karsintaurakkaansa ensi viikon tiistaina Liechtensteinia vastaan, joka hävisi lauantaina Armenialle 0-3-lukemin.

 

Lue myös:

    Uusimmat