Huuhkajien EM-kisapaikan sinetöinyt hyökkääjä vaihtaa seuraa – "Sopii tyyliltään minulle täydellisesti"

Huuhkajien hyökkääjä Jasse Tuominen, 24, on solminut kolmen vuoden sopimuksen Ruotsin pääsarjaseura BK Häckenin kanssa, tiedottaa seura verkkosivuillaan.

Maaliskuussa 2017 FC Lahdesta BATE Borisoviin siirtynyt Tuominen on edustanut valkovenäläisseuraa 58 ottelun ajan, joisa on syntynyt yhteensä viisi maalia. Tänä syksynä suomalainen on istunut pääasiassa seuran vaihtopenkillä.

– Hyökkäävä ja paljon tilanteita luova jalkapallo sopii tyyliltään minulle täydellisesti, Tuominen sanoo tiedotteessa.

Tuomisen 1-0-osuma marraskuussa Liechtensteinia vastaan jäi EM-kisapaikan ratkaisseen ottelun voittomaaliksi.

Maajoukkueessa tammikuussa 2017 debytoineen Tuomisen läpimurto tapahtui vuonna 2016 FC Lahdessa, jossa hän iski kymmenen osumaa.

– Koko paketti täällä (Häckenissä) tuntuu hyvältä. Olen jutellut ihmisten kanssa, jotka tuntevat seuran, ja he ovat kertoneet vain hyvää. Olen myös keskustellut valmentajan kanssa hänen ajatuksistaan ja kaikki tuntuu täsmäävän siihen, mitä haluan, Tuominen kertoo tiedotteessa.

– Tänne tuleminen on oikein uralleni, ja minusta tuntuu, että seura todella haluaa minut.

Häckenin päävalmentaja Sonny Karlsson tietää, mitä Tuomiselta odottaa.

– Hän on pelaaja, joka juoksee, taistelee ja raastaa. Hän on pelaaja, jota katsoessaan innostuu jatkuvasti enemmän. Näemme hänet ensisijaisesti keskushyökkääjänä, mutta hän pystyy pelaamaan myös kymppinä ja laidalla, joten tämä antaa meille vaihtoehtoja, Karlsson sanoo.

Seurassa pelaa ainakin yksi entuudestaan Tuomiselle erittäin tuttu pelaaja, Huuhkajien luottotoppari Joona Toivio.


Lue myös:

    Uusimmat