SJK:lle kova vahvistus: Oman kylän poika palaa 12 vuoden jälkeen – kokemusta Huuhkajista ja Eurooppa-liigasta

Jalkapallon Veikkausliigassa pelaava Seinäjoen SJK on solminut kahden vuoden sopimuksen puolustaja Tero Mäntylän kanssa.

Mäntylä on kotoisin Seinäjoelta ja palaa nyt 12 vuoden jälkeen kotimaisemiinsa. Hän aloitti uransa TP Seinäjoessa ja ehti pelata vuonna 2007 perustetussa SJK:ssa yhden harjoitusottelun ennen lähtöään Englantiin Portsmouthiin.

Mäntylä on edustanut urallaan Veikkausliigassa Interiä ja viime kaudella HIFK:ta. Hän on pelannut Suomen A-maajoukkueessa kaksi ottelua. Vuodet 2012-14 Mäntylä edusti bulgarialaista Ludogorets Razgardia, ja pelasi tuolloin Eurooppa-liigan otteluita. Bulgariasta hän siirtyi kolmeksi kaudeksi norjalaiseen Aalesunds FK:hon.

– Tämä on erittäin suuri juttu itselleni. Tuntuu, että nyt vihdoinkin meidän tiet kohtasivat. Tuossa oli mutkittelua pari vuotta, mutta nyt tässä on aivan uskomattoman hyvä fiilis ja tekemisen taso koko seurassa ylipäätään. Joten siinä mielessäkin aivan mahtava palata juuri nyt. Toivottavasti pystyn itse auttamaan omalla panoksellani, Mäntylä sanoo seuran tiedotteessa.

SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara, joka tekee niin ikään paluun Seinäjoelle, on vahvistuksesta tyytyväinen.

– Kun meille tuli mahdollisuus "kotiuttaa" Tero, siihen oli pakko tarttua. Tero pelasi viime kaudella mielestäni parhaan kautensa Suomessa ollessaan, joten tiedämme, että saamme laadukkaan pelaajan, Honkavaara sanoo seuran nettisivuilla.

– Hän tuo mukanaan johtajuutta, kokemusta ja kovuutta. Teron pelityyli on aggressiivinen ja rohkea. Siksi hän sopii ensi kauden joukkueeseemme paremmin kuin hyvin.

Lue myös:

    Uusimmat