TPS julkisti todellisen superhankinnan – Huuhkajista tuttu Kasper Hämäläinen palaa Turkuun: "Pelaan nyt vielä vähintään 2,5 vuotta"

Kasper Hämäläinen palaa Aurajoen rannalle ja TPS:n paitaan pitkään kestäneen ulkomaan kierroksensa jälkeen heinäkuussa. Suomen maajoukkueen entinen vakiokasvo ehti pelata ulkomailla eri seuroissa 12 vuotta.

Jalkapallon Ykkösessä nousua takaisin Veikkausliigaan tavoitteleva sai kovan buustin pyrkimyksilleen, kun se kertoi tehneensä pitkän sopimuksen 34-vuotiaan paluumuuttajan Kasper Hämäläisen kanssa.

Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla voi tässä yhteydessä puhua hyvällä syyllä superhankinnasta.

Pitkään maajoukkueen keskikentällä sekä hyökkäyksessä ja Ruotsissa, Puolassa ja Tshekissä ammatikseen yli vuosikymmenen pelannut Hämäläinen saapuu mustavalkoisiin sopimuksella, joka ulottuu kauden 2023 loppuun asti.

– Pelaan nyt vielä vähintään 2,5 vuotta, sopimukseen sisältyy optio sen jälkeenkin, jos jalka vielä nousee. Olen pelannut koko ajan Tšekissä ja kunto on erittäin hyvä. Nyt on aika asettua kotiseudulle, on erittäin hienoa palata takaisin, Hämäläinen maiskuttelee TPS:n tiedotteessa.

Hämäläinen sanoo uskovansa, että TPS palaa vielä menestyksekkääksi jalkapalloseuraksi.

– Koko Tintin (Jonatan Johansson) johtama TPS:n projekti on todella mielenkiintoinen. Uskon, että TPS:n nostaminen takaisin huipulle on realismia. Se ei tapahdu päivässä, mutta meillä on olemassa hyvät työkalut. Olen keskustellut Tintin kanssa, niin joukkueen pelaamiseen liittyvistä asioista, kuin itse joukkueestakin. Uskon tuovan mukanani kokemusta, rutiinia ja ammattimaisuutta. Hyökkäävää roolia on tiedossa, Hämäläinen kertoo.

Johansson kuvailee Hämäläisen roolia TPS:n tulevassa saplunassa merkittäväksi.

–  Tässä yksi syy siihen, miksi meidän hyökkäävän pelaajan hankinta on venynyt. Kappe vahvistaa keskialueen hyökkäyspeliämme, hän on pelannut keskellä, laidassa, mutta myös kärjessä. Hän tuo mukanaan myös uskottavuutta, iso kumarrus seurajohdon suuntaan, että saimme asiat järjestymään. On aina hienoa, kun profiilipelaaja palaa omaan seuraan takaisin, ja vielä pidemmällä sopimuksella. Hänen mukanaan tulee esikuvaa, johtajuutta, tepsiläisyyttä, korkeaa vaatimustasoa ja ammattimaisuutta, Johansson listaa.

Hämäläinen opiskelee pelaamisen ohessa Kansainvälisen Pelaajayhdistyksen FIFPro Online Academy -ohjelmassa urheilujohtamista.

TPS:n urheilujohtajan Mika Laurikaisen mukaan Hämäläiselle oli kysyntää myös muualla, mutta Hämäläisen paluupaketissa painoi myös peliuran jälkeinen aika.

– Yhteinen sävel löytyi nopeasti, vaikka häntä kohtaan oli mielenkiintoa tietysti myös muualla. Kokonaisuus ratkaisi, näin tämä ympyrä sulkeutuu erittäin tyylikkäästi. Menemme aluksi huippupelaaja Kasper Hämäläinen edellä, mutta kokonaisuuteen liittyvät myös hänen opintonsa ja sitä kautta pelaajauran jälkeinen aika, Laurikainen vahvistaa.

Hämäläinen debytoi TPS:n paidassa jo vuonna 2003, mutta loukkaantui seuraavana vuonna vakavasti. Ura Veikkausliigassa jatkui vasta 2006, ja siirto ulkomaille toteutui kolme vuotta myöhemmin.

TPS:n riveihin Hämäläinen siirtyy Tshekistä, jossa hän on edustanut Jablonecia vuodesta 2019. Ulkomailla hän on pelannut myös Legia Varsovan, Lech Poznanin ja Djurgårdenin riveissä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja