Huuhkajat-luotsi Markku Kanervalle kelpaisi patsas – ei tosin itselle

6:21
Videolla MTV Uutiset Live ennakoi Huuhkajien tulevaa koitosta.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva on totutun rauhallinen historiallisen ottelun aattona, mutta kyllähän mielessä myllertää.

Suomi olisi ensimmäisen kerran miesten arvoturnauksessa, jos pikkuinen jalkapallomaa Liechtenstein kukistuu Helsingissä perjantai-iltana EM-karsintaottelussa.

–  Olen yrittänyt olla miettimättä sitä. Mutta onhan se selvä, ettei sitä voi poissulkea päästään. Joka ilta nukkumaan mennessä on jollain tavalla miettinyt näitä juttuja, vaikka toki olenkin yrittänyt saada ajatukset johonkin muuhunkin, Kanerva kertoo.

–  Mutta minulla, kuten pelaajillakin, keskittyminen kohdistuu niihin pieniin, oleellisiin asioihin, jotka sen toivotun tuloksen sitten tuo. Ei ajatella asioita liikaa eteenpäin.

Suomi on selkeästi perjantaista vastustajaansa edellä, niin paperilla kuin kentälläkin. Mutta pelaajistonsa tavoin päävalmentajakin muistuttaa, että etukäteen ei kannata mitään juhlia.

–  Tulee mieleen se Gijonissa pelattu peli Espanjaa vastaan (1–1 MM-karsinnassa maaliskuussa 2013). Tasoero on tietyllä tavalla nyt vähän samansuuruinen. Ja se on hyvä esimerkki siitä, että pienemmät maat voivat yllättää niin jalkapallossa kuin muissakin joukkuelajeissa. Asenteen on oltava kohdillaan. Se, että olemme paperilla vahvempia, se pitää näkyä myös kentällä tekemisenä.

Kanerva sai tiedotustilaisuudessaan pohtia myös monen hänelle toivomaa kunnianosoitusta. Patsas voisi olla hieno juttu, mutta vaatimaton Kanerva ei siihen ehkä sittenkään olisi veistettävissä.

–  Jos jotain patsasta ollaan pystyttämässä, toivoisin että siinä olisi yksitoista pelaajaa. Kuvaamaan sitä yhtenäisyyttä, mikä tällä joukkueella on ollut näiden karsintojen aikana, ja symbolisoimaan sitä joukkuepelaamisen merkitystä. Mihin se patsas sitten laitettaisiin, sitä voi jokainen miettiä, Kanerva myhäili.

–  Tämän matsin ympärillä oleva buumi on fantastista. Koko Suomi varmasti seuraa, mitä huomisiltana tapahtuu.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja