Huuhkajat-luotsi Markku Kanerva kommentoi Roman Eremenkon tilannetta – "Ennen kaikkea se on minulle tärkeää"

Suomen jalkapallomaajoukkue aloittaa EM-karsintaurakkansa maaliskuun loppupuolella vierasotteluilla Italiaa ja Armeniaa vastaan. Kuumana kysymyksenä huulilla pyörii keskikenttäpelaaja Roman Eremenkon tilanne.

Eremenko sai vuodenvaihteen tienoilla lähtöpassit Spartak Moskovasta, jota hän ehti edustaa vain syyskauden ajan. Eremenko on sittemmin löytänyt uuden seuran niin ikään Venäjän liigassa pelaavasta FC Rostovista, mitä Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva pitää hyvänä asiana.

Eremenko on lukeutunut takavuosina Huuhkajien kantaviin voimiin, mutta hän ei ole pelannut maajoukkueessa sitten vuoden 2016, jolloin hän sai kahden vuoden dopingpannan kokaiinista.

– On tarkoitus yrittää saada häntä kiinni ja kysellä, mikä tilanne on. Katsotaan sitten, miten jatko, Kanerva sanoo Tulosruudun Viikon vieraana Antero Mertarannan haastattelussa.

– Kaikkien pelaajien kohdalla täytyy miettiä tilanne, kun valintoja tehdään, mikä pelituntuma ja tarve on. Kyllähän me tiedetään Romanin taso pelaajana.

Kanerva muistuttaa, että oleellisessa osassa arviointia on myös pelaajan terveystilanne.

– Ja ennen kaikkea minulle on tärkeää se, mikä pelaajan motivaatio on. Täytyy olla täysillä mukana ja haluta edustaa Suomea, Kanerva alleviivaa.

Lue myös:

    Uusimmat