Huuhkajat-luotsi Markku Kanerva ei halua mennä asioiden edelle, vaikka kisapaikka siintää jo silmissä – "Ei sitä voi poissulkea"

34:37
Videolla kuvaa torstain lehdistötilaisuudesta.

Markku Kanerva on pyrkinyt pitämään Huuhkajien valmistautumisen hyvin samanlaisena kuin muissakin EM-karsintaotteluissa. Vaikka ajatukset kisapaikasta pyörivät päässä, pitää Suomen keskittyä pelaamiseen.

Huuhkajilla on perjantaina edessään historiansa suurin ottelu, kun sillä on mahdollisuus edetä ensimmäistä kertaa jalkapallon arvokisoihin. Kanerva pyrkii kuitenkin pitämään keskittymisen olennaisessa, vaikka panokset ovatkin valtavat.

– Olen yrittänyt olla miettimättä sitä, mutta onhan se ihan selvä, ettei sitä voi poissulkea päästä. Meidän pitää keskittyä pieniin, oleellisiin asioihin, jotka sen toivotun tuloksen tuovat, eikä ajatella asioita liikaa eteenpäin, Kanerva kommentoi ajatuksia mahdollisesta kisapaikasta.

Kanerva on pyrkinyt pitämään ylimääräisen hälinän Suomen joukkueen ulkopuolella. Vaikka ottelu itsessään Suomelle erityinen, on joukkue noudattanut EM-karsinnoissa hyväksi todettua valmistautumistapaa.

– Valmistautuminen on mennyt aivan samoja kaavoja käyttänyt. En halunnut mitään ekstraa saada. Olemme todenneet rutiinit toimiviksi ja ei ole lähdetty muuttamaan mitään, Kanerva kertaa Huuhkajien valmistautumista.

Teemu Pukki ja Robin Lod ovat antaneet itsevarmoja kommentteja Huuhkajien kisapaikan varmistumisesta. Kanerva pitää pelaajien sopivaa itseluottamusta hyvänä, mutta korostaa sitä, että lupauksilla ei pitkälle pötkitä. Lupaukset on myös toteutettava kovalla työllä kentällä.

– Se kertoo pelaajien vahvasta itseluottamuksesta, mikä on ihan hyvä merkki. Se (kisapaikka) ei tule lupaamalla, vaan se tulee tekemällä, Kanerva painottaa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja