Huuhkajat aloittaa EM-urakkansa otollisessa asemassa, onko yllätyksen siemen jo kylvetty? – "Se on meidän mahdollisuutemme"

Suomi arvokisadebyytti lähestyy – MTV Urheilun asiantuntija Juha Reini analysoi Suomen lohkon voimasuhteet 3:40
MTV Urheilun asiantuntija Juha Reini ennakoi Huuhkajien EM-lohkoa.

Huuhkajien historiallinen EM-taival alkaa lauantaina Tanskaa vastaan pelattavalla ottelulla. MTV Urheilun asiantuntija Juha Reini uskoo, että paineettomassa tilassa kisoihin lähtevällä Suomella on hyvät mahdollisuudet yllättää.

Ensimmäistä kertaa jalkapallon arvokisoissa pelaavalla Suomella on kova lohko. FIFA-rankingin ykkösen Belgian lisäksi lohkon täydentävät hyvävireinen Tanska ja aina vahva Venäjä. Jatkopaikan nappaaminen vaatii Suomelta liki täydellistä onnistumista.

Suomen joukkue on kuitenkin rakennettu viisaasti. Huuhkajien pelityyli rakentuu tiiviin koko joukkueen puolustuspelin ympärille, eikä yksikään pelaaja laista tehtävistään.

– Tuo tuntuu ja näyttää kaikista sitoutuneimmalta joukkueelta tuohon toimintaan, yhteiseen päämäärään ja duuniin. Se on kantavin asia. He ovat panostaneet sitouttamiseen ja yksityiskohtiin. Kävi, miten kävi, aina puhalletaan yhteen hiileen, MTV Urheilun asiantuntija Juha Reini summaa Huuhkajien joukkuetta.

Huuhkajien riveistä löytyy myös laatua. Teemu Pukki, Glen Kamara ja Lukas Hradecky ovat Suomen tärkeimpiä pelaajia, joiden merkitys Huuhkajille on suuri.

– Se on valtava. Kyllä he aika arvokkaita pelaajia ovat. Teemu on lähtökohtaisesti aika korvaamaton. Jos he onnistuvat täydellisesti, meillä on mahdollisuus.

Vaikka Kamara, Pukki ja Hradecky ovatkin joukkueen avainpelaajia, eivät he luista työnteosta. Reini korostaa, ettei Huuhkajista löydy yhtään suuren tähtistatuksen omaavaa pelaajaa.

– Tässä tapauksessa on hyvä asia, ettei meillä ole isoja tähtiä. Vaikka meillä onkin Teemun, Luken ja Glenin kaltaisia kansainvälisen tason hyviä pelaajia, niin siitä huolimatta he eivät ole tähtiä. He ovat tekevät kaikki kurinalaisesti duunia, Reini kehuu.

Yllätyssaumat olemassa

Lähtökohtaisesti Suomi on omassa lohkossaan selkeä altavastaaja. Huuhkajat on kuitenkin aiemminkin näyttänyt pystyvänsä urotekoihin suurimpia jalkapallomaita vastaan.

– Yksittäisissä peleissä Suomen mahdollisuudet ovat yhtä hyvät kuin muissa yksittäisissä peleissä, kun katsoo esimerkiksi voitettua Ranska-peliä tai Gijonin ihmettä. Yksittäisissä peleissä meillä on mahdollisuus yllättää. Se on ehkä meidän suurin valttimme, Reini toteaa.

Monissa EM-kisaennakoissa Suomelta ei juurikaan odoteta ihmeitä. Reini korostaa, että Suomella on EM-kisoissa pelkästään voitettavaa. Huuhkajat voi lähteä kisoihin täysin ilman menestyspaineita.

– Emme varmaan kuulu minkään maan papereissa jatkoon menijöihin. Me olemme aika paineettomia ja voimme tehdä paineettomasti tulosta. Silloin yllätyksen mahdollisuus on käytännössä koko kisojen ajan. Yllätyksellisyys on meidän mahdollisuutemme.

Suomi avaa turnauksen lauantaina Tanskaa vastaan. Tanska on osoittanut viime kuukausina kovaa tuloskuntoa, mutta Reini ei ole siltikään kovin vakuuttunut Tanskan peliesityksistä.

– Tanska on voitettavissa. Heillä on aika isot paineet. Epävarmuuksiin Suomen pitää pystyä iskemään. Tiedämme, ettei Teemu montaa paikkaa pelissä tarvitse, Reini ennakoi.

Lue myös:

    Uusimmat