Markku Kanerva pitää Huuhkajia jännityksessä viimeiseen asti – "Tässä on ollut suunnitelmia pidemmän aikaa"

0:44
Tanskan päävalmentaja Kasper Hjulmand kehui Suomea joukkueensa lehdistötilaisuudessa.

Päävalmentaja Markku Kanerva vaikutti yllättävän levolliselta mieheltä Suomen historiallisen EM-kisaottelun alla Kööpenhaminan futispyhätöllä Parkenilla.

Kaikki kivet ennen EM-kisojen avausottelua Tanskaa vastaan on käännetty.

– Se tuo rauhallisuutta, kun on saanut tehtyä ne asiat, joita on halunnut tehdä, Kanerva tuumaili ja lisäsi nojaavansa tiettyihin rutiineihinsa ottelun alla.

Yksi rutiineista on ottelun avauskokoonpanon pihtaaminen medialta niin kuin myös joukkueen pelaajilta.

– Tässä on ollut suunnitelmia pidemmän aikaa. Kerron sen huomenna päivällä pelaajille valmistavien harjoitusten yhteydessä. Tässä on vielä tämän illan harjoitukset, ja muutoksia voi aina tapahtua, Kanerva totesi.

MTV Urheilu uteli Kanervalta joukkueen pelaajien kuntoa. Ainakaan uusia loukkaantumisia Huuhkajien miehistöön ei ole tullut, mutta muutamien pelaajien, kuten kapteeni Tim Sparvin polven tilannetta arvioidaan varmasti päivittäin.

– Katsotaan harjoituksia, ovatko kaikki sataprosenttisessa kunnossa. En lähde vielä arvailemaan. Mutta he, joilla on ollut pienempää vammaa, ovat kuntoutuneet hyvin.

Kanervan mukaan Suomen mahdollisuudet Tanskan, Venäjän ja Belgian kaltaisia maita lepäävät tutussa reseptissä.

– Vahva joukkuehenki, se yhtenäisyys. Se näkyy aika hyvin meidän puolustuspelaamisessamme, että pelaajat ovat valmiita laittamaan itsensä likoon ja tekemänsä kaikkensa joukkueen eteen. Mutta myös se pelirohkeus, pelaajilla ei ole pelkotiloja ja he pystyvät tuomaan parhaan itsestään, Kanerva maalaili.

Tanskan joukkue on yksi EM-kisojen kovavireisimmistä. Tänä vuonna se on pelannut kolme kilpailullista ottelua maalierolla 14–0. Valmistavissa otteluissa ennen EM-kisoja se kaatoi Bosnia ja Hertsegovinan ja pelasi Saksaa vastaan 1–1-tasapelin.

– Ei ole kysymys mahdottomasta vastustajasta. Olemme osoittaneet aikaisempina vuosina, että pystymme pärjäämään isojakin vastaan, Kanerva linjasi.

– Lähtökohtaisesti isommat paineet ovat Tanskalla. Varmasti kaikki joukkueet ajattelevat, ettei Suomelle saa menettää pistettäkään. Jännitystä on toki itse kullakin, mutta toivottavasti se purkautuu kentällä hyvänä peliesityksenä.

Suomi kohtaa EM-kisojen avausottelussaan Tanskan Kööpenhaminan Parkenilla lauantaina kello 19.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja