Markku Kanerva otti kantaa asemaansa Huuhkajat-luotsina – "En ole yöunia menettänyt"

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva kommentoi asemaansa joukkueen päävalmentaja 2-1-voittoon päättyneen Viro-ottelun jälkeen.

Suomi palasi tiistaina voittokantaan tappiollisen EM-jatkokarsintaottelun jälkeen kukistamalla Helsingin Olympiastadionilla Viron. 

Ottelun jälkeen suurin mielenkiinto kohdistui Huuhkajat-luotsi Kanervaan, jonka tulevaisuutta on ruodittu mediassa ja jalkapallopiireissä kriittisestikin EM-unelman kariuduttua karulla tavalla Cardiffin illassa torstaina.

Kanerva otti asemaansa kantaa Viro-ottelun lehdistötilaisuudessa. Pitkään Huuhkajia luotsannut Kanerva myöntää, että kisapaikan karkaaminen oli kova pettymys kaikille, mutta samaan aikaan edellisvuosien vahvat otteet ovat nostaneet vaatimustason todella korkealle.

– Aikaisemminkin olen todennut, että rima on pantu aika korkealle. Ollaan pelaamassa lopputurnauspaikasta, hävitään välierä ja se ei tyydytä. Ei tyydytä meitä, eikä monia fanejakaan. Se kuuluu tähän lajiin. Jos ei tavoitteisiin päästä, jotka ovat aika korkealla, niin silloin aletaan helposti vaatimaan muutoksia, Kanerva kommentoi lehdistötilaisuudessa.

Kanerva ei kuitenkaan ole itse ottanut paineita tilanteestaan. Kanerva elää siinä uskossa, että valmennushommat jatkuvat sopimuksen mukaisesti ellei toisin ilmoiteta.

– En ole yöunia sen puolesta menettänyt. Jalkapallossa tapahtuu asioita välillä nopeastikin. Viime kädessä ratkaisut tehdään johtavalla tasolla. Menen nykytilanteen mukaan, että minun sopimukseni on tämän vuoden loppuun ja seuraavat pelit on kesäkuussa. Jos siinä jotain tapahtuu ennen sitä, sitten tapahtuu. Eletään sen mukaan, Kanerva sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat