Huuhkajien uusi tähti Ilmari Niskanen teki Puolaa vastaan unelmaosuman, joka muistutti uran suuresta hetkestä – ”Sitä maalia on tullut kelailtua videolta lähemmäs tuhat kertaa”

3:29
Video: Puola tyrmäsi Huuhkajat harjoitusmaaottelussa maalein 5-1.

Suomen jalkapallomaajoukkue päästi keskiviikkona viisi maalia harjoitusottelussa Puolaa vastaan. 1-5-tappiossa Suomen ainoasta uransa ensimmäisellä A-maajoukkuemaalilla vastannut Ilmari Niskanen on vakuuttunut, että sunnuntaina Kansojen liigan kotiottelussa Bulgariaa vastaan nähdään erilainen Huuhkajat. 

Syyt ruman Puola-tappion taustalla Huuhkajat oli käynyt läpi perjantaiaamuna pitkässä yhteisessä palaverissa.

– Sunnuntaina ollaan erittäin valmiita pesemään kasvot. Ei ole mitään epäilystä, etteikö pystyttäisi Bulgariaa voittamaan, Niskanen linjasi Talin harjoituskenttien laidalla, jossa maajoukkue harjoitteli perjantaina.

– Prässi, puolustaminen muodossa sekä rangaistusalueen puolustaminen ylipäätään. Niitä kaikkia on terävöitettävä. Positiiviset asiat olivat hyvin vähissä, se on valitettava fakta. En näe mitään syytä, miksi ne asiat eivät olisi korjaantuneet sunnuntaina. Minulla on täysi luotto joukkueeseen.

Luottamusta lisää pelkästään jo se, että Huuhkajat juoksuttanee sunnuntaina kentälle parhaan mahdollisen version nykymaajoukkueesta – ainakin melkein. 

MLS:ssä pelaava Robin Lod ei ole maajoukkueen matkassa, mutta esimerkiksi Puola-ottelusta sivussa olleet Teemu Pukki, Tim Sparv ja laitapuolustaja Jukka Raitala ovat jälleen päävalmentaja Markku Kanervan käytettävissä.

Maali ei ilahduttanut

Niskanen itse avasi maalitilinsä Huuhkajissa uransa toisessa A-maaottelussa. Vasemman jalan kierteinen sijoitus takaylänurkkaan oli näyttävä, mutta pelin lopputuloksen kannalta muodollinen. 

– Jos irrottaisi tuloksen asiayhteydestä ja miettisi vain, että ei vitsi, tein vieraskentällä Puolaa vastaan maalin - ja vieläpä hienon sellaisen, tuntuisihan se ihan älyttömän hyvältä. Veihän se tosi paljon fiilistä pois, että lukemat olivat 0-4. Maali sinänsä oli merkityksetön, mutta ei käy kiistäminen, kyllähän se tuntui tosi hyvältä.

Maali oli kuin identtinen toisinto osumasta, jolla Niskanen oli vuosi sitten ratkaisemassa Veikkausliigan mestaruutta Kuopion Palloseuralle Kupittaalla Turun Interiä vastaan.

– Heti Puola-ottelun maalin jälkeen tuli mieleen se Turun maali. Sitä maalia on tullut kelailtua videolta lähemmäs tuhat kertaa. Fiilis oli silloin totta kai uskomattoman monta kertaa parempi, koska maali oli niin merkityksellinen. Minä rakastan maalien tuulettamista, mutta valitettavasti tuota (Puola-ottelun) maalia ei päässyt tuulettamaan, mutta eiköhän niitä vielä maajoukkueuralla tule, Niskanen hymyili.

Kuopiosta Saksaan

Niskanen on ollut viimeiset kuukaudet yksi päähenkilöistä suomalaisesta jalkapallosta kertovissa otsikoissa. Veikkausliigan kuumimpien yksilöiden joukkoon noussut kiuruvetinen siirtyi syksyllä KuPSista Saksan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavaan Ingolstadtiin.

Niskanen on ollut kahdessa ensimmäisessä ottelussa uudessa seurassaan heti avauskokoonpanossa.

– Ensivaikutelma on ollut ihan älyttömän hyvä. Iso seura ja puitteet viimeisen päälle kunnossa. Heti alusta asti on ollut sellainen fiilis, että koko seura luottaa minuun valtavasti. Joukkue on ottanut minut hyvin vastaan ja odotan, että pääsen vielä paremmin pelisysteemiin sisään. 

Eurooppa-liigan lohkovaiheen porteilla käyneen KuPSin karsintaottelut Niskanen kertoo katsoneensa kaikki.

– Seuraan KuPSia edelleen erittäin suurella sydämellä. Lohkovaihe jäi harmittavan lähelle, mutta Veikkausliigassa on vielä todella jännät paikat. Seuraan sitä taistelua erittäin tiiviisti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja