Huuhkajien uusi tehomies valtaa otsikoita – viileä reaktio kasvaneeseen huomioon

Oliver Antman hehkuttaa tärkeää voitto-osumaansa: "Tosi kaunis maali!" 2:20
Oliver Antman hehkutti Kazakstan-pelin voitto-osumaansa kovan hylkytuomion jälkeen: "Tosi kaunis maali!"

Oliver Antman on noussut Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen tehopelaajaksi ja lehtien otsikoihin, mutta hän suhtautuu lisääntyneeseen huomioon rauhallisesti.

– On tullut paljon enemmän haastattelupyyntöjä sun muuta. Ei se ole kuitenkaan ollut niin isoa, että se olisi muuttanut elämääni mitenkään, Antman sanoi perjantaina Huuhkajien lehdistötilaisuudessa Helsingissä.

Huuhkajat saapui torstain voitokkaan Kazakstan-vierasottelun jälkeen Helsinkiin valmistautumaan Tanska-kotipeliin. Lento Astanasta Turkin kautta Suomeen oli pitkä.

– Ei mikään elämäni paras yö, mutta vähän tuli nukuttua. Tänään nukutaan enemmän, Antman kuittasi.

Vikkelä laitapelaaja Antman, 22, on tehnyt kuluvissa EM-karsinnoissa kolme maalia. Kazakstania vastaan hän viimeisteli Suomen 1–0-vierasvoitossa ottelun ainoan osuman. Antman on tehnyt seitsemässä miesten maaottelussaan viisi maalia.

"Tulee tosi siisti matsi"

Antman sanoo syttyvänsä kaikkein eniten isoista peleistä. Sellainen Huuhkajia odottaa sunnuntaina Olympiastadionilla, kun vastaan asettuu Tanska.

Suomi johtaa EM-karsintojen H-lohkoa kerättyään viidestä ottelustaan 12 pistettä. Torstaina San Marinon voittanut Tanska ja Pohjois-Irlannin kaatanut Slovenia ovat jääneet Huuhkajista kaksi pistettä.

Suomen toistaiseksi ainoa tappio on tullut Tanskalle, joka voitti kotikentällään 3–1.

– Siinä pelissä emme saaneet maalimme lisäksi oikein ollenkaan paikkoja aikaiseksi. Pitää myös puolustaa paremmin kuin silloin, mutta olemme puolustaneet sen matsin jälkeen loistavasti, Antman summaa.

Tanskan joukkueesta löytyy huippupelaajia Christian Eriksenistä, Rasmus Höjlundista ja Kasper Schmeichelista lähtien.

– Tulee varmasti tosi siisti matsi. Vastassa on erittäin hyvä joukkue, vaikka Tanskalta karsinnat ovatkin menneet heidän mittakaavallaan melko huonosti. Tanska on silti yksi Euroopan parhaista maajoukkueista, Antman sanoo.

Tavoitteet korkealla

Sunnuntain ottelulla on Antmanille erityistä merkitystä, sillä hän edustaa seurajoukkuetasolla tanskalaista Nordsjällandia. Ilonaiheita on riittänyt viime aikoina niin Huuhkajissa kuin seurajoukkueessa.

Nordsjällandin sarjakausi on alkanut hyvin, sillä joukkue on Tanskan liigassa toisena seitsemän kierroksen jälkeen. Konferenssiliigassa Nordsjälland on edennyt lohkovaiheeseen. Karsintojen päätöskierroksella joukkue murskasi serbialaisen Partizanin.

– Pelaamiseni on tuntunut ihan hyvältä, mutta tehot puuttuvat. Varsinkin tällä kaudella joukkueemme taso on erittäin hyvä. Meillä on sellainen fiilis, että olemme (Tanskan) liigan paras joukkue ja on oma mokamme, jos emme voita, Antman luonnehtii seurajoukkuearkeaan.

Määrätietoiseksi itseään luonnehtiva Antman ei peittele haluaan pelata joskus yhdessä Euroopan viidestä suurimmasta sarjasta.

– Ensin päästä sinne ja sitten pelata siellä tosi hyvin, hän sanoo itsevarmasti.

Lue myös:

    Uusimmat