Mainos

Huttu-Juntunen: Työttömyysturvalle mahdollista asettaa ehtoja

Toisen sosiaali-ja terveysministerin Terttu Huttu-Juntusen (vas.) mielestä voitaisiin pohtia jonkinlaisten ehtojen asettamista työttömyysturvan saannille. Huttu-Juntusen mielestä työttömien kaikenlainen aktivoiminen olisi tarpeen, koska sillä voitaisiin ehkäistä ennalta syrjäytymistä.

Poliittisten toimittajien lounaalla perjantaina Huttu-Juntunen arvioi, että perinteistä palkkatyötä ei tulevaisuudessakaan riitä kaikille, vaan täytyy keksiä muita keinoja, kuten työn käsitteen muuttamista. Hallituksen työllisyystavoitteen saavuttamiseksi tarvittaisiin uusia ideoita. Varsinkin työn jakaminen olisi Huttu-Juntusen mielestä tärkeää.
-On absurdia, että niistä, jotka ovat onnistuneet säilyttämään työpaikkansa, otetaan irti viimeinenkin pisara, Huttu-Juntunen sanoi.

Erityistä huolta Huttu-Juntunen kantoi siitä, että on muodostumassa pysyviä korkean työttömyyden alueita, joilla kehitys menee edelleen huonompaan suuntaan, vaikka valtakunnallisesti työttömyys vähenee. Ministerin kotiseutu Kainuu on yksi esimerkki alueesta, jolla hallituksen politiikka ei ole purrut työttömyyteen.

Oppositiossa olevan keskustan työreformi ei kuulu Huttu-Juntusen keinovalikoimaan. Työelämässä on hänen mielestään riittävästi joustovaraa.

Yhteiskunnan vahvuudet muistettava

Huttu-Juntunen halusi korostaa poliittisille toimittajille suomalaisen yhteiskunnan vahvuuksia. Hän huomautti, että Suomessa ei tarvitse taloon vartijaa ryöstöjen varalta, eikä lapsia tarvitse saattaa kouluun. Opettajat eivät myöskään tarvitse henkivartijaa.
-On arvokas asia, että köyhien ja rikkaiden lapset käyvät samassa peruskoulussa ja päiväkodissa.
Ajankohtaisiin poliittisiin kysymyksiin Huttu-Juntunen vältti ottamasta kantaa. Hän sanoi odottavansa esimerkiksi sosiaali- ja terveysvaliokunnan mietintöä lasten päivähoidon uudistamisesta ja vasta sen jälkeen ottavansa asiaan kantaa.

Huttu-Juntunen oli vastaan hallituksen esittämää mallia, jossa mm. poistuisi pienituloisimpien perheiden nk. nollamaksuluokka. Pääministeri Paavo Lipponen (sd.) esti taannoin Huttu-Juntusta esittelemästä päivähoitouudistusta eduskunnalle, vaikka se kuuluu sosiaali- ja terveysministeriössä hänen alaansa. Huttu-Juntunen ei ollut Lipposelle katkera, vaan kiitti yleensä tätä erityisesti naisministerien puolustamisesta ja linjakkaasta toiminnasta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.