Huskyn nenä pelasti omistajan kolmesti hengenvaaralliselta sairaudelta: ”Olen elämäni velkaa sille koiralle”

Yhdysvaltain Kaliforniassa asuva Stephanie Herfel ei usko, että olisi hengissä ilman koiraansa. Husky haistoi omistajansa munasarjasyövän kolmesti, nainen kertoo Daily Mail -sivustolle.

Marraskuussa 2011 Stephanie Herfel kärsi pahoista alavatsakivuista. Lääkäri ei löytänyt tutkimuksissa naisesta vikaa ja lähetti tämän matkoihinsa kipulääkeresepti kourassaan.

Kotona Stephanien Sierra-koira nuuhkaisi omistajansa alavatsaa ja alkoi kieriä lattialla. Stephanie kertoi asiasta gynekologilleen.

Muutaman viikon kuluttua Stephaniella todettiin munasarjasyöpä.

Hylätystä Kössistä kouliintui syöpäkoira. Artikkeli jatkuu videon alla.

Hylätystä Kössistä kouliintui syöpäkoira 8:09
 

Koira paljasti uusiutuneen syövän

Stephanien kohtu ja perna leikattiin, minkä lisäksi hän sai kemoterapiaa.

Nainen luuli olevansa parantunut syövästä, kunnes Sierra nuuhkaisi häntä jälleen vuonna 2015. Syöpä oli uusiutunut ja levinnyt.

Stephanie aloitti jälleen rankat syöpähoidot, mutta onni ei ollut hänen puolellaan.

Vuonna 2016 Sierran tarkka nenä havaitsi jälleen koiran omistajan syöpäkasvaimen.

Syövän haju ahdistaa koiraa edelleen 

Nyt Stephanie on vapaa sairaudesta. Hän ei usko, että eläisi ilman koiraansa Sierraa.

– Olen elämäni velkaa sille koiralle. Hän on todella ollut minulle taivaan lahja, Stephanie sanoi Daily Mailin haastattelussa.

Nainen pelkää, että syöpä palaa jälleen. Myös Sierra-koira on ahdistunut omistajansa sairaudesta. Joka kerta palatessaan tarkastuskäynniltä sairaalasta Stephanie joutuu riisumaan vaatteensa, sillä Sierra muuttuu levottomaksi ”syövän hajusta”.


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Koulutettujen syöpäkoirien nenä on hämmästyttävän tarkka

Koirien kirsu jaksaa hämmästyttää. Syövän löytämiseen koulutetut syöpäkoirat haistavat esimerkiksi eturauhassyövän hajunäytteestä jopa 95 prosentin tarkkuudella, kertoi eläinlääketieteen dosentti Anna Hielm-Björkman Huomenta Suomessa viime vuonna.

Syöpäkoirien ylivertaisuus on se, että ne ovat tutkimuksissa pystyneet erottamaan eri syöpätyypit ja havaitsemaan sairauden jo varhaisvaiheessa. Esimerkiksi hyvin tavanomaisilla, moneen tautiin sopivilla tavoilla oireileva munasarjasyöpä ehtii yleensä levitä pitkälle ennen kuin se löytyy.

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja