HUS:n toimitusjohtaja Ylen A-studiossa: Toinen aalto on käynnistynyt – "Jos me jatkamme samalla tavalla, meillä on ongelma käsissämme"

14:48
Video: Uskaltaako kouluun mennä, jatkuvatko etätyöt? Ministeri Krista Kiuru vastaa avoimesti visaisiin koronakysymyksiin

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin toimitusjohtaja Juha Tuominen sanoi keskiviikkoiltana Ylen A-studiossa, että hänen näkemyksensä mukaan koronan toinen aalto on jo täällä.

– Minä henkilökohtaisesti lähden siitä, että toinen aalto on käynnistynyt. Se käynnistyi heinäkuun ensimmäisen viikon jälkeen. Siihen asti tartunnat laskivat tasaisesti. Sen jälkeen tartunnat ovat tasaisesti nousseet, Juha Tuominen sanoi Ylen A-studiossa keskiviikkona.

Tuomisen mukaan tartuntojen lisääntyminen liittyy ihmisten liikkumisen lisääntymiseen.

– Ennusteeni on, että jos me jatkamme samalla tavalla, silloin meillä on ongelma käsissämme jo kuukauden kuluessa.

Tuominen peräänkuuluttaa toimia, jotta tartuntojen kasvua saadaan hillittyä.

Myös Lehtonen ja Kiuru näkevät tilanteen huolestuttavana

Myös HUS:n diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen sanoi aiemmin tänään MTV:lle, että ainakin HUS:n alueella tartunnat ovat lisääntyneet melkoisella vauhdilla.

Perhe- ja peruspalvelu ministeri Krista Kiuru sanoi MTV:n Seitsemän uutisissa, että joillakin alueella on nähtävissä epidemiatilanteen kiihtymistä.

Kiuru vetosi kansalaisiin, jotta he malttaisivat edelleen noudattaa hygieniaohjeita ja muita turvasuosituksia.

Hallitus on parhaillaan valmistelemassa uutta esitystä toimista, joilla koronan toinen aalto vältettäisiin. THL valmistelee tällä hetkellä myös maskisuositusta, joka on tarkoitus ottaa todennäköisesti tällä viikolla käyttöön.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja